Suyu sert, insanı mert

Suyu sert, insanı mert

Bozkır yöresi için söylenen bu güzel ifade geçtiğimiz gün düzenlenen Bozkırlılar Gecesinde kendisini bir kez daha kanıtladı.

Konya Bozkırlılar Kültür, Folklor ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve yüzlerce Bozkırlı’nın bir araya geldiği gecede herkes üzerine düşen görevi yerine getirdi. Gecenin düzenlenmesinde dernek yöneticileri büyük çaba harcarken, Bozkırlı iş adamları da ellerinden gelen desteği verdi. Derneğin onursal başkanı Zeki Sayıcı ile önceki dönem başkanlık görevini yürüten Ruhsar Tanrıkulu bundan sonrada her türlü desteğe hazır olduklarını söyleyerek hemşehrilerinin gönüllerini aldı.
Gecenin oluşmasında Bozkırlı iş adamları hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak her türlü maddi destek ile görevlerini yerine getirdi. Gecede en çok takdir alan iki isim ise Burhan Yılmaz hoca ile genç yazarlardan Filiz Kılınçel oldu. Burhan Yılmaz’ın yazmış olduğu Bozkır-Hadim-Taşkent-Ermenek gezilerini anlatan, ‘İzcilerin Dünyası’ kitabı ile Filiz Kılınçel’in yazmış olduğu ve yaşanan bir hayatı en ince ayrıntısına kadar anlatan, duygulu olmasının yanı sıra bir çırpıda okunurken okuyanı o ana götüren, ‘Bozkır’da Ayışığı’ isimli kitaplarının tamamını derneğe bağışladı.
Her iki yazarında belki aylar süren çalışma sonucu ortaya çıkan eserlerini hiçbir karşılık beklemeden derneğe bağışlamaları takdir ile karşılanırken Çizgi Kitapevi sahibi Ömer Arlı tarafından baskıları yapılan ve satışa hazırlanan kitaplarda geceye katılan Bozkırlılar tarafından satın alındı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.