‘Suya Düşen Aşk’ Kulesite'de görücüye çıktı

‘Suya Düşen Aşk’ Kulesite'de görücüye çıktı

Karatay Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (KARMEK)te aldıkları eğitimle geleneksel ebru sanatından çeşitli eserler hazırlayan Melike Arundaş ve Naciye Detseli, eserlerini Suya Düşen Aşk adı altında Kulesite Alışveriş Merkezinde sergiliyor.

30 eserin yer aldığı serginin açılışına Vali Aydın Nezih Doğan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca ve Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü’nün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Sergiyi gezip inceledikten sonra konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, sergilenen eserlerin hepsinin birbirinden güzel ve ince işçilikli olduğunu söyledi. Geleneksel Türk sanatlarının yaşatılması için yapılan yatırımlar neticesinde son dönemde geleneksel sanatlara ilginin arttığını belirten Vali Doğan, “Geleneksel sanatlarımıza her nesilden sahip çıkanları görmek bizleri sevindiriyor. Bu tür sanatların gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan çalışmalar gerek yerel yönetimler ve gerekse merkezi yönetim tarafından destekleniyor. Bugün burada bunun bir örneğini daha görüyoruz. Karatay Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla aldıkları eğitimi sergiyle taçlandıran genç kızlarımızın yaptığı 2 eser de ödül almış. Kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Programa katılan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, açtıkları kurslarla hem eğitim faaliyetlerine katkıda bulunduklarını, hem de yeni istihdam alanları oluşturduklarını bildirdi. KARMEK bünyesinde yetişen Melike Arundaş ve Naciye Detseli’nin kendi emekleri ile bir sergi oluşturduklarını anlatan Hançerli, bu tür çalışmaların artarak devam etmesini umut ettiklerini sözlerine ekledi.
Programda Vali Aydın Nezih Doğan’a ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye ebru motifleri ile süslenmiş tablo hediye edildi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.