Şuurlu bir eğitim şart

Şuurlu bir eğitim şart

Özel Gençlik Temel Lisesi Tarih Öğretmeni Muhammed Akkan, “Lazım olan şuurla hareket ederek, işini layıkıyla yerine getiren, zamanın ötesinde düşünüp harekete geçen, memleketini hep daha yukarı çıkarmak isteyen dertli bireylerdir” dedi

2018-2019 yılına ‘Yeniden Bismillah’ diyerek başladık. Öncelikle vatanımıza ve milletimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Allah, geleceğimize umutla bakmamızı sağlayan öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişip ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını, biz öğretmenlere nasip etsin. Hızlı bir çağda yaşıyoruz, tüketim çağı denilen bu dönemde bizler üretmenin ve emeğin anlamını unutmaya başladık. Oysa yapılan tüm işler, emek verilen tüm değerler bizim için mukaddestir. Yaptığımız hangi meslek olursa olsun birinci amacımızın, gayemizin, var olma sebebimizin sadece topluluk önünde gösteriş yapmak, çok para kazanmak, makam, şan, şöhret elde etmek için olmadığını, tüm insanlığın huzurunu arzulayarak dünyaya niçin geldiğimizi düşünerek yaşamalıyız. Genç, gününün kıymetini bilen, zamanının çoğunu bilgisayar ve telefonda geçirmeyen, kendi ilmi, zihni ve fikri gelişmelerinin farkında olan, gönül coğrafyamızda yaşanan zulümlerin karşısında, biz bu dünyaya neden geldik sorusuna cevap arayan, üstat N.Fazıl’ın deyimiyle "Kim var?" diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert "ben varım!" diyecek bir genç! Ümmete lazım olan, amaç olarak kendine büyük insanlık idealleri edinmiş, bunları hayatına uygulayan, zamanın şımarık bunalımlarını değil, asıl konuşulması gerekeni ‘benim olmadığım yerde kimse yoktur!’ şuuruyla hareket ederek, işini layıkıyla yerine getiren, zamanın ötesinde düşünüp harekete geçen, memleketini hep daha yukarı çıkarmak isteyen dertli bireylerdir. Unutmayalım ki emek olmadan yemek olmaz. Kısa yoldan köşeyi dönüp, gayrimeşru işlerle maddiyat peşinde koşmak tarihin en şerefli milletinin bir gencine yakışmaz. Bu amaçla, Özel Gençlik Temel Lisesi olarak 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize başarılar getirmesini niyaz ediyorum.         

Muhammed AKKAN - Özel Gençlik Temel Lisesi Tarih Öğretmeni 

2-2--muhammed-akkan.jpg


Hedefsiz insan rotasız gemiye benzer

 YKS’ye hazırlanan öğrenciler büyük bir hevesle ders çalışmaya başlar, yeni kitaplar alır, kendileri için verimli olacak bir kursa yazılırlar. Fakat hangi hedefini gerçekleştirmek için ders çalıştığını ya da kursa gittiğini bilmezler. Durum böyle olunca çalıştığı dersin verimliliği de azalıyor. Mantıklı, açık ve net ulaşılabilir ve gerçekleşmesi mümkün olan bir HEDEF belirlemeleri gerekiyor.

Hedefleri olursa uyguladıkları her çalışmanın bir amacı olmuş olur. Ve varacakları yeri belirlemiş olmaları; ders çalışırken daha istekli ve hevesli olmalarını sağlayacaktır. ‘’ Her ne olursa olsun bu hedefimi gerçekleştirmeliyim’’ diyebileceği bir hedefinin olması öğrencinin motivasyonunu da artırır. Yaptığınız ya da yapamadığınız şeylerin bir nedeni olmalıdır ki boşa kürek sallamamış olursunuz ve böylelikle zamanı da verimli, etkili kullanmış olursunuz. Hedefini belirlemiş olan öğrenciyle, hedefini belirlememiş olan öğrenci arasındaki farkı bu süreçte bir öğretmen olarak çok rahat bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Gidecekleri adresi bilmezlerse sürekli farklı yollardan gitmek zorunda kalırlar ve bu da hedeflerine ulaşmalarını zorlaştırır.

Hayatta başarılı bir kimliğe sahip olan insanların hayatlarını okuduğumuzda şunu görüyoruz, hepsi mutlaka bir hedefle yola çıkmış ve en önemlisi de hedeflerini yolda değil yola çıkmadan önce belirlemişlerdir. İstediği üniversiteye, bölüme giden öğrencilerin de tamamen hedefleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve bu şekilde amaçlarına ulaştıklarını görüyoruz.

Zihnimizi adeta bizim hizmetimizde olan bir köle olarak düşünün. Verdiğimiz her komutu gerçekleştirmek, elinden geleni yapmak için hazır bir şekilde bekliyor. İnandığınız bir hedefiniz olursa her şey sizin için daha kolay olur ve üzerinizdeki güç yani evrene verdiğiniz olumlu mesajlar size bu konuda yardımcı olur. Sınav maratonu bir yarıştır ve sizi rakiplerinizden öne geçmenizi sağlayacak olan şey sizin neye sahip olmak istediğinizi bilmeniz olacaktır. Neyi, nasıl ve ne zaman yapmanız gerektiğini iyi bilmeniz gerekiyor. “Hedefinize ulaşmanız için hangi derslere çalışmanız gerekiyor? Belirlediğiniz derslerdeki konu eksikleriniz neler?” gibi soruların cevabını iyi bilmeniz gerekiyor.

Hedefi gerçekleştirmenin gururunu, mutluluğunu ve onurunu yaşamak için sahip olduğunuz bütün imkânları en etkili ve verimli şekilde kullanmanız, sizi hedefinize ulaştıracak olan farklı bir etkendir. Hedefinizi gerçekleştirmeniz için yolunuza illâ ki sizi pes ettirecek durumlar çıkacaktır. Karşınıza ne tür engeller çıkarsa çıksın hedefinize olan inancınız ve bağlılığınızla o engelleri rahat bir şekilde atlatacaksınızdır. Bu engellerin çıkması bir sorun değildir. Asıl sorun bu engeller karşısında yolu çevirmeniz ve geri dönmenizdir. Belirlemiş olduğunuz hedefi zihninizde sürekli canlı tutun ve bazen siz ordaymışsınız gibi hayal edin. Neler yapıyor, nerde duruyor, neler görüyor, siz ne hissediyorsunuz şeklinde hayal edin. Çünkü zihin, hayal ve gerçeği ayırt edemez. Siz ne kadar onu canlandırırsanız zihin de onu gerçekleştirmek için elinden geleni yapar.

Hepiniz hayalini kurduğunuz gelecekte olmayı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Önünüzde büyük bir fırsat var, yapmanız gereken sadece işinizi en iyi ve verimli bir şekilde yapmaktır.

En kısa zamanda hedeflerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle…

Fazilet ALTUNTAŞ - Gençlik Temel Lisesi Felsefe Öğretmeni

2-3-fazilet-altuntas.png

 

Yönetim Kurulundan Enderun’a anlamlı ziyaret

2-5-043.jpg

Her sene olduğu gibi bu seneki eğitim-öğretim yılına büyük bir heyecan ve donanımla hazır olan Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi’ne Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu ziyaret gerçekleştirdi. Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen, Başkan Yardımcısı Muharrem Turşucu ve Genel Müdür Barış Çağlayan Çakır ,tüm öğretmen ve idari kadronun yeni eğitim-öğretim yılını kutlayarak iyi dilek ve temennilerde bulundu. Ömer Şen, ziyarette yaptığı konuşmada, “Yeni eğitim ve öğretim yılımız hayırlı olsun. Böyle ulvi ve yüce görevi Cenabı Allah sizlerin omuzlarına vermiş, bu aslında seçilmişliğin bir ifadesi. Allah’ın seçilmiş kulları öğretmenlerdir. Ülkenin içinde bulunduğu yapı, olumlu ve olumsuzluklar sizlerin yetiştirdiği öğrencilerin eseridir. Bu yetiştirilen öğrencilerle ülke ve dünya yönetiliyor. Bu yönetimin sonucunda ise yapılan işler karşımıza çıkıyor. Cenabı Allah bu görevi yaparken hepinize sağlık, sıhhat ailelerinize huzur ve saadet versin. Değerli arkadaşlar değerleri olmayan bir millet, değerleri olmayan bir toplum, değerleri olmayan bir okul aslında bir hiçtir. Bilgi öğrenilebilir ama değerleri yoksa insanı niteliksiz hale getirir. Okullarımızın gayesi bu topluma,  ülkeye ve dünyaya hizmettir. Bunların bilincinde olan bir kurumuz. Hepinize bu ulvi amaçlarla yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” ifdalerine yer verdi. Hasbihal edilerek ikramların yapıldığı toplantıda öğretmen, idari kadro ve yönetim kurulu üyeleri hoş vakit geçirdi.

Gençlik Temel Lisesi aşure geleneğini sürdürüyor

2-6-041.jpg

Hicri takvimin başlangıcı olan Muharrem ayının 10. günü Müslümanlar tarafından ‘Aşure’ günü olarak anılmaktadır. Bu tarih, Hz. Musa’nın denizi yardığı, Hz. Yunus’un balığın karnından çıktığı, Hz. Yusuf’un kuyudan çıktığı, Hz. İsa’nın doğduğu ve birçok peygamberle ilgili Cenab-ı Allah’ın izniyle mucizelerin gerçekleştiği bir gündür. Bugün memleketimizde komşularımızla paylaşmak düsturuyla ortaya çıkmış ‘Aşure Tatlısı’ ve ikramı geleneğinin sürdürülmesi amacıyla, Özel Gençlik Temel Lisesi olarak, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve çevredeki komşularımıza Aşure ikramında bulunduk. Bu güzel geleneğin sürdürülüp ‘komşu bilincinin’ yeniden ecdadımızda olduğu gibi canlanması temennisiyle, muharrem ayının tüm İslâm alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.


MEZUN ZİYARETLERİ

Gençlik Eğitim Kurumları Kurumsal ziyaretlerinde mezun ziyaretleri sürüyor. Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Gençlik Temel Lisesi Müdürü Enes İlhan Post ve Enderun Liseleri Müdürü Said Turgut 2002 Enderun Fen Lisesi mezunu Seha Yapı’da İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Abdullah Doğan’ı ziyaret etti. Ziyarette Doğan’a ‘Hayırlı işler’ dilekleri iletildi.

2-7-001.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum