Süt sektörüne robot desteği

Süt sektörüne robot desteği

Dünyanın ilk süt sağım robotunu üretmiş olan Hollandalı Lely firması, tarım ve hayvancılık alanındaki en teknolojik ve sağlıklı ürünlerini, açılan fuarda sergiled

Firmanın ürettiği “Süt Sağım Robotu” fuarı gezenler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.  Tarım ve hayvancılık sektörü için kazançlı ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışan firma, çalışmalarına devam ediyor.  Lely firması, 65 yılı aşkın bir süredir “Tarladan Bardağa” konsepti çerçevesinde pazara sunduğu hasat makineleri, mucidi olduğu ve çiftçiler tarafından 20. yüzyılın icadı olarak kabul edilen Süt Sağım Robotu ve yemleme çözümlerini içeren geniş ürün yelpazesini Türkiye’ye taşımaya devam ediyor.  Satış sonrası hizmetlerdeki yüksek hizmet kalitesini ve sektörde benzeri olmayan bir dağıtım ağı modelini “Lely Center” adı altında yerleştiren firma, birçok yeniliğe imza attı. Bu yenilikler arasında en dikkat çekeni “Süt Sağım Robotu” oldu.

11-1.20160306130622.jpg

Robot ile ilgili bilgiler veren, firma Çiftlik Yönetim Desteği Çalışanı Engin Aktepe, “Lely, Türkiye pazarına girişinden bu yana sürdürdüğü pazar lideri konumunu devam ettirmenin yanı sıra Türkiye’de süt hayvancılığı konusunda, Türk çitçisi ve bu sektöre adım atmak isteyen yatırımcılar için en karlı süt sağım çözümlerini oluşturmak misyonunu da yüklenmiş bulunuyor” dedi.  Süt Sağım Robotunun hem ekonomik hem de verimlilik noktasında önemli getirisinin olduğunu belirten Aktepe, “Robot sayesinde süt sağımı sistemli bir şekilde gerçekleştiriliyor. İhtiyaç kapsamında sütün sağılması ve robotun bizlere sağımı yapılan hayvan hakkında anında bilgiler vermesi kaliteyi daha da artırıyor. Robot sütün iletkenliğini, akış hızını, sıcaklığını ve kalite parametlerini ölçerek hayvan hakkında sağlıklı bilgiler veriyor. Robot genellikle 60 sağmal ve üzerindeki hayvanlar için faydalı. Bu robot sayesinde yüzde 10 ile 25 arasında süt artışı sağlanıyor. Robot hayvanın her memesinden ayrı ayrı sağım yapıyor. Ayrı ayrı sağılan hayvanın sütü fazla sağımı engelliyor” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.