Suruç'ta Savaş Mağduru Binlerce Kobanilinin Kimsesi Oldular

Suruç'ta Savaş Mağduru Binlerce Kobanilinin Kimsesi Oldular

Dünyanın 113 ülkesinde yardıma muhtaç milyonlarca insana yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı’nın ilk gününde de binlerce Suriyeli mültecinin kapısını çalarak yüzlerini güldürdü. IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarından...

Dünyanın 113 ülkesinde yardıma muhtaç milyonlarca insana yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı’nın ilk gününde de binlerce Suriyeli mültecinin kapısını çalarak yüzlerini güldürdü.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarından sonra Şanlıurfa’daki yardımlarına hız veren Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı’nda da savaş mağduru Suriyeli Kürtleri yalnız bırakmadı. Anadolu’dan hayırseverlerin gönderdiği yüzlerce hisse Şanlıurfa’da binlerce savaş mağduru muhtaç Suriyeli ailelere dağıtıldı. Suriye'den kaçıp gelen on binlerce insan Kurban Bayramı'nı IŞİD zulmünden kaçarak sığınmacı olarak geldikleri Suruç’ta hüzünle karşıladı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren çoğu camii avlularında yatıp kalkan Suriyeli Kürtler, salâvat ve ilahilerle bayram namazını eda etti. Suruçlu vatandaşlarla birlikte camileri tıklım tıklım dolduran Suriyeli mülteciler, vatanlarının bir an önce düşmanlardan temizlenerek barış ve huzur içinde tekrardan yurtlarına dönmeleri için gözyaşları içinde dua etti.

Yaklaşık 3 yıldan bu yana Şanlıurfa’da Suriyeli sığınmacılara düzenli olarak her türlü yardım faaliyetlerini sürdüren Kimse Yok Mu Derneği, bu sene de savaş mağduru Suriyelilere yardım eli uzattı. Savaş sırasında gıda kumanyaları, giyim ve ayakkabı dağıtan dernek, Kobani’den gelen mülteci sayısının 170 bini aşması nedeniyle Suruç’ta adeta yardım seferberliği ilan ederek savaş sonrası yardımlarına hız verdi. Yaptığı yardım seferberliğini Kurban Bayramı’nda da sürdüren dernek, Türkiye’den gelen 648 hisseyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Kapı kapı dolaşan dernek yetkilileri, Türk halkının gönderdiği kurban etlerini yaklaşık binlerce savaşzede Suriyeli Kürt kardeşlerine ulaştırdı. Özellikle çadır kentlerde yer bulamayıp sokak ve cadde aralarında 7 -8 aile 40-50 kişi toplu olarak kalınan derme çatma ambarlarda yaşamak zorunda kalan yerlere et dağıtımı yapıldı.

Kimse Yok Mu olarak gönüllü ekipleriyle IŞİD zulmünden dolayı Kobani’den kaçarak Suruç’a sığınan insanları tek tek tespit ettiklerini anlatan Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin, Suruç-Kobani sınırında yaşanan savaş ve insanlık dramına kayıtsız kalmayarak, ilk günden itibaren Suriyeli insanların yanında olmaya azami gayret gösterdiklerini söyledi. Suriyelilere çamaşır makinesinden yorgana kadar her türlü yardımı yaptıklarını belirten Şahin, "Kimse Yok Mu Derneği olarak muhacir olan kardeşlerimize gıda ve giyimden tutun da yorgan, yatak, buzdolabı, çekyat, halı, çamaşır makinesi vb. yardımlarda bulunduk. Savaşın başından beri hız kesmeden devam eden faaliyetlerimize Kurban Bayramı’nı da ekledik. Kobani’den gelen fakir mültecilerin kapısını çaldık. Aslında inanın elle şöyle bir kapılarını vuracağımız bir tahta kapıları bile yoktu. Çoğu sokak ve cadde aralarında 7 -8 ailenin 40-50 kişi barındığı ve kapısı çulla örtülü ambarların bez parçalarını aralayarak girdik içeriye. Anadolu insanının selamını ve tebessümünü getirip bayramlaştık Suriyeli Kürt kardeşlerimizle. Gönül isterdi ki IŞİD zulmünden kaçan her Suriyeli Kürt kardeşimize bir ensar olarak tek tek ulaşıp Kurban Bayramı sevincini ve kardeşliğini yaşatalım. Hüzün ve sevincimizi ortakça paylaşalım. İnşallah yardımlarımız Kurban Bayramın da olduğu gibi bayram sonrasında da aralıksız devam edecektir." dedi.

Kobani’den IŞİD zulmünden dolayı kaçarak Suruç’a geldiklerini ve yertsiz yurtsuz kaldıklarını gözyaşları içinde anlatan Abdulaziz Cami, "Önemli olan et yardımı değil, önemli olan Kimse Yok Mu Derneği'nin bu zor günümüzde yanımızda olması, sokak sokak gezerek bizleri hatırlaması, gözlerimizin içine bakılarak tebessüm edilmesidir." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.