Surre Alayı Üsküdar’dan Yola Çıktı

Surre Alayı Üsküdar’dan Yola Çıktı

Üsküdar Belediyesi, hacıların Harem’den Haremeyn’e yaptığı kutsal yolculuğu yeniden canlandırdı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda develer ve atlarla Üsküdar Meydanı’ndan Harem’e kadar yüründü. Surre Alayı, Yavuz...

Üsküdar Belediyesi, hacıların Harem’den Haremeyn’e yaptığı kutsal yolculuğu yeniden canlandırdı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda develer ve atlarla Üsküdar Meydanı’ndan Harem’e kadar yüründü.

Surre Alayı, Yavuz Sultan Selim’in Mısır’ı fethinden sonra başlayıp, 1915 yılına kadar devam etmiş bir Osmanlı geleneği. Üsküdar Belediyesi bu yüzlerce yıllık Osmanlı geleneğini 99 yıl aradan sonra hacı adaylarına yeniden yaşattı. Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen programda, önce vatandaşlara tarihi çeşmeden şerbet ikram edildi.

Program başlangıcında Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve naatlar okundu. Daha sonra Surre-i Hümayun’un geçiş törenine mehter takımı eşlik etti. Protokol konuşmalarının ardından, temsili Surre Alayı Üsküdar’dan Harem’e hareket etti. Kafilede 8 deve ve 4 de at bulundu. Hacı adayları yola çıkarken vatandaşlar da onlara eşlik etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.