Suriyeliler Vali Conbolat'ı ziyaret etti

Suriyeliler Vali Conbolat'ı ziyaret etti

Suriyeliler tarafından kurulan bir derneğin yönetimi Vali Yakup Canbolat’ı ziyaret etti.

Dernek Başkanı Hamza Mansour, “Yaşanan olaylar Suriyelileri temsil eden bir davranış değildir. Bütün Suriyeliler adına Konyalı kardeşlerimizden özür diliyoruz” dedi. Konya’da Suriyeli vatandaşlar tarafından kurulan ilk ve tek dernek olan Darussafa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Vali Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret etti. Dernek üyeleri Vali cünbolat’ı yeni görevlerinde tebrik ettiler ve son günlerde olan kargaşadan dolayı üzüldüklerini dile getirdiler.

Geçtiğimiz hafta Şükran Mahallesi’nde Suriyeli gençler arasında çıkan kavgada Türk gencin yaralanması nedeniyle mahallede gerginlik oluşmuştu. Dernek Başkanı Hamza Mansour, Peygamber Efendimizin “İnsanlara şükr (teşekkür) etmeyen Allah’a da şükretmez” sözünü hatırlatarak, “Dernek olarak Konya’daki yaşayan bütün Suriyeli vatandaşlarımız adına bizlere kapısı açan ilk başta Türkiye hükümetine ve halkına özellikle Konya’nın Ensar kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

Bazı Suriyelilerin sebep olduğu kargaşa ve kavgalar nedeniyle üzüntülü olduklarını ve olayları kınadıklarını ifade eden Mansour, şöyle konuştu :”Biz Türkiye'ye, Konya'ya geldiğimizde yabancı bir ülkeye gelmedik savaşın sebebiyle zalimin ellerinden ecdadlarımızın yurduna tarihlerimizin kökenine samimi din ve kültür kardeşlerimizin yurduna sığındık ve misafir olduk. Biz Türkiye hükümetinden ve milletinden açık kapı siyasetten, yardım, destek ve iyilikten başka bir şey görmedik. Fakat son günlerde yaşanan olayları Konya’da ikamet eden Suriyelileri temsil eden bir davranış değildir. Biz Darussafa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bütün Suriyeliler adına Konyalı kardeşlerimizden özür diliyoruz. Yapılan eylemleri Suriyeliler’e yakışmayan bir davranış olarak görüyoruz. Ayrıca kötülük yapan gençlerin hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması tarafındayız.”

Vali Yakup Canbolat da, “Biz sizin varlığınızdan rahatsız değiliz fakat sıkıntılı insanlar, kavga yapan Suriyeliler var. Bu kişilerin bilinmesinde ve belirlemede sizin üzerinde büyük bir görev düşüyor. Konya halkı Suriyelileri güzel ağırladı, hoş karşıladı fakat düzeni bozan insanlar ve şehrin kurallarına uymayan bazı Suriyeliler şehrin huzurunu bozuyorlar” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum