Suriyeli Çocuklar İçin 70 Bin Oyuncak

Suriyeli Çocuklar İçin 70 Bin Oyuncak

Türkiye genelinde site yönetim hizmeti sunan Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından Suriyeli çocuklar için toplanan bir TIR dolusu oyuncak yola çıktı. Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Bu hediyeleşme ile sevgili...

Türkiye genelinde site yönetim hizmeti sunan Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından Suriyeli çocuklar için toplanan bir TIR dolusu oyuncak yola çıktı. Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Bu hediyeleşme ile sevgili çocuklar, acılarınızı tümüyle dindirmemiz mümkün değil ama yüzüne bir gülümseme kondurabilirsek kendimizi şimdilik bahtiyar hissederiz.” dedi.

“Suriyeli Çocuklar İçin Sizden de Bir Oyuncak” kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların ihtiyacı ve aynı zamanda eğlencesi olan bisiklet, akülü araba, minik çalışma masaları, elektronik ve diğer oyuncaklar tasnif edilerek paketlendi. Suriyeli çocukları sevindirmek için düzenlenen kampanyada toplanan oyuncaklar bugün düzenlenen törenle Gaziantep'e hareket etti. Törene katılan Bakan İslam, Türkiye'nin mazlumun dostu bir ülke olduğunu söyledi. Bakan İslam şöyle konuştu: “Etrafımızdaki bütün ülkelerde sancı, yara, sosyal hadiseler, savaşın getirdiği çözümü ve atlatılması çok zor travmalar var. Türkiye, bunlara merhem olmak için çalışan bir ülkedir. Ülkelerinden kaçan Suriyeli sığınmacıların 1 milyondan fazlası 11 yaşın, yaklaşık 400 bin kadarını ise 5 yaşın altında çocuklardan oluşuyor. 10 binin üzerinde çocuksa yalnız başına sınırı geçerek çeşitli ülkelere sığınmış.”

Kampanyanın Suriyeli çocuklara yönelik bir çalışma olduğunu hatırlatan İslam, “Biz bu hediyeleşme ile şunu söylüyoruz. Acılarınızı tümüyle dindirmemiz mümkün değil ama sevgili çocuklar yüzünüze bir anlık bir gülümseme kondurabilirsek kendimizi şimdilik bahtiyar hissedeceğiz. Sizin için gayret sarf ediyoruz. Acılarınızı paylaşıyoruz. Size daha güzel emniyetli, savaşsız, mutlu, müreffeh bir dünya hazırlayabilmek için Türkiye olarak tüm gücümüzle gayret ediyoruz, bunu bilin istiyoruz.” diye konuştu.

Bakan İslam ve beraberindekiler konuşmaların ardından oyuncak kolilerinden birini TIR'a yükledi. Tören kolilerin yüklenmesi ile son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.