Suriye Sınırında, 1220 Adet Ak–47 Kaleşnikof Fişeği Ele Geçirildi

Suriye Sınırında, 1220 Adet Ak–47 Kaleşnikof Fişeği Ele Geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 3. Hudut Alayı (Şanlıurfa) İsmail Direk Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında yasa dışı sınır geçişi ve kaçakçılık girişimi engellendiği ve 1220 adet AK–47...

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 3. Hudut Alayı (Şanlıurfa) İsmail Direk Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında yasa dışı sınır geçişi ve kaçakçılık girişimi engellendiği ve 1220 adet AK–47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildiğini duyurdu.

Dün saat 20.10 sıralarında yaşanan olaya ilişkin Genelkurmay internet sitesi üzerinden şu açıklama yapıldı:

“Hudutta görev yapan kule nöbetçileri tarafından icra edilen gözetleme faaliyetinde, Suriye'den Türkiye'ye kaçakçılık maksadıyla yasa dışı yollardan geçmeye çalışan üç kişilik grup tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye Hudut Devriye Timi (HDT) sevk edilmiş, şahıslara ‘dur’ ikazında bulunulmuş, ikaza uymayan şahıslar yanlarında getirdikleri malzemeleri bırakarak, Suriye tarafına geldikleri istikamete kaçarak gözden kaybolmuş olup, yasa dışı sınır geçişi ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir.

Bilahare, HDT tarafından bölgede yapılan aramada 1220 adet AK–47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. Ele geçirilen mühimmat Akçakale İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilmiştir.”

“SURİYE TARAFINDAN HUDUT NÖBETÇİLERİNE İKİ EL ATEŞ EDİLDİ”

Yine aynı gün saat 21.30 sularında, aynı bölgede Suriye tarafından hudut nöbetçilerine iki el ateş edilmesi üzerine yaşananlar ise, “Bu durum üzerine, hudut nöbetçileri ateşe ateşle karşılık vermiş ve olay yerine takviye olarak, Ani Müdehale Mangası (AMM) sevk edilmiştir. Bu esnada Suriye tarafından dokuz el daha ateş edilmiş, bu durum üzerine AMM tarafından misli ile mukabele kapsamında bu ateşe de anında ateşle karşılık verilmiş ve karşı ateş üzerine, Suriye tarafından açılan ateşler kesilmiştir. Bölgede gözetleme ve devriye faaliyetlerine devam etmektedir.” şeklinde aktarıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.