Süreç terörü artırdı

Süreç terörü artırdı

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, AK Parti'nin çözüm süreci adı altında terör örgütünü meclise soktuğunu belirterek, “Birilerinin bekası adına memlekette kaos ortamının oluşmasına fetva veriliyor” dedi

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Ağustos ayı divan toplantısını gerçekleştirdi. Sarayönü'nde gerçekleşen divan toplantısına Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ve il ve ilçe teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantıda ülke gündemini değerlendiren Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar,

Milli Görüş'ün gelecekten umudunu kesmemesi gerektiğini söyledi. Allah'ın Milli Görüş camiasını kullanarak yeryüzündeki nurunu tamamlayacağını ifade eden Uyar, “Bunun için biz Allah'a ne kadar şükretsek de şükrümüzü eda edemeyiz. Bu söylediklerim siyasi demagoji değildir. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Allah mutlaka ve mutlaka bütün insanlığı kurtaracak ve İslam'ı yeryüzüne hakim kılacaktır. Ne mutlu hakim kılma anında tarafını belli edip, bütün belalara rağmen takatinin sonuna kadar çalışanlara” dedi.

3-1.20150824092306.jpg

KAOS İÇİN FETVA VERİYORLAR

3 yıl önce Türkiye'de başlatılan birkaç tane hareketin olduğuna dikkat çeken Uyar, “Bir tanesi demokratik açılım. Onun devamında da çözüm süreci gerçekleşti. Şu anda geldiğimiz nokta ortada. Birilerinin bekası adına memlekette kaos ortamının oluşmasına fetva veriliyor. Allah'ın verdiği ilham ile olayların perde arkasını görüp çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bugün HDP denilen siyasi parti, AK Parti sayesinde teşkilatını tamamlamış durumda. Sizin çözüm süreci diye ortaya koyduğunuz oluşumdan dolayı terör örgütü son yıllarının en iyi sürecini yaşadı. Siyasi partiye diye de meclise soktunuz ve 80 tane milletvekili çıkardı. Böyle bir ortam onların işine mi yarar yoksa başkalarının mı işine yarar? Türkiye'de bayramın dördüncü günü bu hadiselerin yaşanmasına iddia edilen Suruç'taki hadise bugün kimin tarafından organize edildiği hepimiz tarafından açık olarak biliniyor. IŞİD güya Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu ile savaşacak. El-Nusra ile savaşacak. Suriye devleti ile savaşacak diğer taraftan da Irak'ta birçok cepheyle savaşacak. Yine Orta Doğu'nun en güçlü devleti olan Türkiye ile de savaşacak. Bu hangi akla hizmet eder. Bu olayların tezgahlayıcıları kim? 2 polis memurunu evlerinde uyurken şehit edenler kimler? Bunların arkasındaki ağa babaları ve güç sahipleri kimler? Eğer Milli Görüş gözüyle hadiselere bakarsanız. Bunların kimler olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu olaylarda ileriye dönük bir projenin olduğunu açık ve net bir şekilde görebiliriz” diye konuştu.

1.20150824092317.jpg

HARAM VE HELAL BOZULDU

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Uyar, “Ekonomik olarak bazı dalgalanmalar geldiği zaman herkes kulaklarını pür dikkat ekonomiyi anladıklarını iddia edenlere çevirmekte belli noktalarda iktidarı suçlamaktadırlar. Halbuki bu memleketteki aile yapısı hiç olmayacak şekilde dezenformasyona uğradı. İnsanların dünyaya bakış açısı değişti. Haram ve helal bozuldu. Coğrafyası kan ve gözyaşına boğuldu. Bu memlekette yaşayan insanlar bunlara pür dikkat kesilmediği için bir anda doların 3 liranın zirvesine çıkmasına dikkat çekiyor. Milli Görüş'ün işi çok zor. Anlatmamız gereken hadiseler çok yoğundur. Biz bunları bütün toplumumuza anlatacağız. Toplumumuzu bu teşkilatlanmanın içerisine sokmaya çalışacağız. Dünyalık işlerimizi düşündüğümüz kadar, Allah'ın emirlerini dert edinirsek kimseyle ortaklığa girmeden Allah bize yardım edecektir” açıklamasında bulundu.

KOBRA ETKİSİ GERÇEKLEŞİYOR

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ise, Türkiye'de yaşanan son olayları “Kobra Etkisi”ne benzetti. Çetinkaya, “İngilizler Hindistan'ı işgal ettikten sonra askerlerde büyük oranda zayiat verirler. Kobra yılanları askerlere sokmaya başlar ve askerler doğaya karşı koyamaz. Çünkü alışkın değiller ve görmemişler. Çözüm içinde bir kobra yılanı getirene bir Sterlin vereceklerini söylerler. Millet yoğun bir şekilde kobra yılanı avına başlar. Hintliler yılanları yakalayıp teslim eder ve bir süre sonra da uyanık bazı Hintliler ticari zekasını kullanıp bunda iyi para var diyerek, kobra beslemeye başlarlar. Yılanları besleyerek, İngilizlere bir sterlin karşılığında satarlar. Yani bir kobra yılanı piyasası oluşur. İngilizler belli bir süreden sonra yılanların çiftlikte yetiştirildiğini anlar. Bunun üzerine alımı durdururlar. İşin daha vahimi ise Hintliler ellerindeki kobra yılanlarını doğaya salar. Doğaya salınca da doğadaki yılan sayısı kat kat artar. Sonuç olarak da askerlerdeki zayiat çok daha fazla artar. Buna da kobra etkisi diyorlar. Kötü giden bir şeyi düzeltmek için duruma yanlış müdahale ettiğinizde ortaya çıkacak neticedir. Duruma yanlış müdahale ederseniz. Otomatik olarak sizin zayiatınız çok daha vahim sonuçlara çıkıyor. Çözüm süreci de bunun örneğidir. Duruma yanlış bir müdahale yapıldı. Ekonomi de oldukça kötü ve eğitim de rezil durumda. Dershaneler kapanıyordu. Sonra kapatılmadı. Okullara kurs açıldı o da olmadı. Misafir kovulmadı ama rızkı kesildi. Dershane fobisi bütün eğitim sistemi berbat etti. Yanlış bir işi düzeltmeye çalışıyorsunuz. Olay çok daha kötü duruma gidiyor. Kobra etkisiyle bu duruma geldik. Gençlik, yenilik ve değişim dediler. Bugün gelinen noktada ise kendileri yaşlandı, eskidi ve değişime de direniyorlar” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından partililere geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi.

M.AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.