Süper Lig'in ilk  yarı istatistikler

Süper Lig'in ilk yarı istatistikler

Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Sezonu ilk yarı istatistik bilgileri yayınlandı.

Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Sezonu ilk yarı istatistik bilgileri yayınlandı. Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Yönetim Sistemleri Bölümü'nün maç hakem raporlarına dayanarak hazırladığı istatistiklerde; en çok süre alan oyuncu, galibiyet sayıları, gol ve kart sayıları, oyuncu değişiklik sayıları gibi veriler yer alıyor.

GUİLHERME EN FAZLA SÜRE ALANLAR LİSTESİNDE

Süper Lig'in ilk devresinde en çok süre alan isimler arasında 9 kişi zirveyi paylaşıyor. 9 isimden 7'sinin kaleci olduğu verilerde 2 futbolcunun da sol bek olması dikkat çekiyor. Gaziantep FK'nın sol beki Güray Vural ile Konyaspor'un sol beki Guilherme listede yer alıyor.

KONYASPOR EVİNDE 7 MAÇ KAZANDI

Taraftarı önünde en çok kazanan takımlar 7 maçla; Beşiktaş, Gaziantep FK, Konya ve Başakşehir olurken, en az kazanan ekipler ise Göztepe ile Yeni Malatyaspor (2).

Deplasmanda en çok galibiyet gören takım lider Trabzonspor (8) olurken, en az kazanan takımlar ise Beşiktaş, Antalya, Gaziantep FK, Göztepe ve Kayserispor olarak dikkat çekiyor. 4 ekip de sadece 1 kez dış sahada kazandı.

EN FAZLA GOLÜ PESİC ATTI

Ligin ilk yarısının kralı attığı 11 golle Fatih Karagümrük'ün yıldızı Aksandar Pesic. Sırp forveti; 9'ar golle Trabzonspor'dan Andreas Cornelius, Başakşehir'den Stefano Okaka ve Kayseri'den Mame Thiam takip ediyor.

UZATMADA 40 GOL ATILDI

Süper Lig'in ilk 19 haftalık periyodunda maçların uzatma bölümlerinde tam 40 gol atıldı. İlk yarının uzatma anlarında 16 kez ağlar sarsılırken, 17. dakikada da 11 kez fileler havalandırıldı. Gol atılmayan dakikanın olmaması da dikkat .çekti.

İlk yarıda ligin en skorer takımları tablosunda 36 golle lider Trabzonspor yer alırken, Adana Demirspor ve Alanyaspor da kendi kalesine attıkları 2 golle bu alanda zirvede yer aldı. İlk devrede penaltıdan en çok golü de Trabzonspor ve Giresunspor (6) attı.

İLK YARIDA 501 GOL ATILDI

Süper Lig'in 19. haftası sonunda fileler tam 501 kez sarsıldı. Bu gollerin 363'ü ayakla, 70'i kafayla ve 54'ü penaltıyla gelirken, 14'ünde de takımlar kendi ağlarını sarstı.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.