'Süper İncir' Vizyonda

'Süper İncir' Vizyonda

Aydın ve ürünlerinin tanıtımına katkı sağlamak için yönetmeninden oyuncularına kadar kadrosunun çoğunluğunu amatörlerin oluşturduğu ve yerel imkanlarla çekilen "Süper İncir" filminin galası yapıldı.

Aydın ve ürünlerinin tanıtımına katkı sağlamak için yönetmeninden oyuncularına kadar kadrosunun çoğunluğunu amatörlerin oluşturduğu ve yerel imkanlarla çekilen "Süper İncir" filminin galası yapıldı. İl protokolünün de büyük önem verdiği galada, katılımcılara taze incir dağıtılırken filmi seyredenler salondan gülerek ayrıldı.

Aydın’ın en önemli tarım ürünü olan inciri, tarihi ve kültürel mekânlarını tanıtmak amacıyla çekilen Süper İncir filminin galası, dün gece Forum Aydın AVM’deki Cinemaximum'da yapıldı. Aydınlıların büyük ilgi gösterdiği filmin olduğu salon dolarken ayakta kalan davetliler için boş bölümlere fazladan sandalye koyuldu. Yaklaşık 95 dakika süren Aydın’ın ilk uzun metrajlı filminde, özellikle Küçük Hamdi’yi canlandıran Hasan Aşıcı takdir topladı. Filmin sonunda başta protokol olmak üzere seyirciler, yapım ekibini ve oyuncuları alkışlayarak emeği geçen herkesi tebrik etti.

Kendisinin de oynadığı incir reklamının devamı olarak görülen Süper İncir filminin başrol oyuncularından Aydınlı Coşkun Kemer, yıllardır bu anı beklediğini belirterek, “Televizyonlarda magazin programlarını ve haberlerini izlerken film galalarını takip ediyordum. Hep özlem duyuyordum. Şimdi ise ilk defa kamera karşısına geçtiğimiz filmin galasındayım. Çok gururluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Yönetmen Aydınlı Kerem Sarı da başta Aydın Valisi Kerem Al olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına ve destek veren herkese teşekkürlerini ileterek, “Şu anda büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Eksiklerimizin önemsenmemesini istiyoruz. Başaracağımıza inanarak yola çıktık. Güzel bir film olduğunu düşünüyoruz. Aydın’da ilk defa böyle bir film çekildi. Eksiklikler elbette olacaktır. Eksikliklerin de izleyiciler tarafından kapatılmasını öneriyorum. İnşallah gereken başarıyı yakalayacağız.” diye konuştu.

Film ekibini kutlayan Vali Al ise, “Amatör oyuncuların yanısıra köylülerimizin el emeğiyle başardığı bir film olmuş. Herkes destek verdi. Bu güzel bir dayanışmayı da ortaya koydu. Aydın’ın tanıtımına katkı olacağını düşünüyorum.” dedi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, filmin Aydın’ın tanıtımı için önemli bir eser olduğunu söyledi. Galaya Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit de katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.