SÜ'nün kuruluşunun 37. yıl dönümü

SÜ'nün kuruluşunun 37. yıl dönümü

SÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mümin Köksoy, etkinlikler kapsamında ''37 Yıllık Çınarın Doğuş Serüveni'' konulu konferans verdi

Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) Kuruluşunun 37. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, ''37 Yıllık Çınarın Doğuş Serüveni'' konulu konferans düzenlendi.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, SÜ'nün, Türkiye'de önemli yere sahip bir üniversite olduğunu söyledi.
     SÜ'nün Kuruluşunun 37. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında üniversitenin kuruluşundan bu güne kadar SÜ'de görev yapan rektörleri bir araya getirmeyi planladıklarını anlatan Gökbel, ''Hayatta olan 4 rektörümüzden 3'ü olumlu cevap verdiler. Birinin ise önceden planlanan programı olduğu için aramızda bulunamayacak. Eski rektörlerimizle bu akşam bir araya geleceğiz'' dedi.
     SÜ'nün Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mümin Köksoy'un, ''37 Yıllık Çınarın Doğuş Serüveni'' konulu konferansı gerçekleştireceğini hatırlatan Gökbel, SÜ'nün kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.
     Köksoy ise açılış konuşmasının ardından verdiği konferansta, kendisini yuvasına dönmüş gibi hissettiğini ifade etti.
     SÜ'de güzel anılarının bulunduğunu anımsatan Köksoy, Konya'nın, İstanbul ve Bursa'dan sonra Osmanlı'nın ilim ve irfan merkezi olduğunu, Konya'nın bu özelliğinin Cumhuriyet döneminde de devam ettiğini belirtti.
     YÖK'ün İhsan Doğramacı tarafından kurulmasından önce SÜ'de iki fakülte, 4 profesör, 4 doçent, 300 civarında öğrenci bulunduğunu anımsatan Köksoy, ''Eğitim o yıllarda Ankara'dan gelen hocalar tarafından yürütülmekteydi. Üç katlı bir binası ve bahçesinde iki barakası bulunmaktaydı. Senatosu ve yönetim kurulu yoktu'' diye konuştu.
     O dönemde Selçuk Üniversitesi'nin kendi senatosu bulunmadığını, SÜ'nün kararlarının Ankara Üniversitesi senatosu tarafından alındığını anımsatan Köksoy, kuruluşunun üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen SÜ'nün bağımsızlığını kazanamadığını söyledi.
     SÜ'de 1981-1982 yılları arasında rektör olarak görev yaptığını anımsatan Köksoy, göreve geldiği ilk ay içerisinde öğretim görevlileri ile iyi ilişkiler kurarak güzel bir başlangıç yaptığını dile getirdi.
     Köksoy, SÜ'nün gelişmesinde katkı sağlayan tüm rektörlere ve öğretim görevlilerine teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Gökbel, üzerinde Köksoy'un üniversite mezuniyetinde çektirdiği fotoğrafın bulunduğu plaketi kendisine taktim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.