Sümer Ezgü: Türkülerimizin Kıymetini İyi Bilelim

Sümer Ezgü: Türkülerimizin Kıymetini İyi Bilelim

Antalya'nın Manavgat ilçesine sünnet şöleni konserine gelen Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le birlikte sünnet olan çocuklar için zeybek oynadı.    Türkülerin bir milletin kimliği...

Antalya'nın Manavgat ilçesine sünnet şöleni konserine gelen Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le birlikte sünnet olan çocuklar için zeybek oynadı.

    Türkülerin bir milletin kimliği ve hafızası olduğunu belirten Ezgü, gençler arasında türkülere karşı ilginin artmasının kendisini sevindirdiğini söyledi.

    Türkülerin gelecek kuşaklara aktarılması için türkülerin kayıt altına anılarak korunmasını önemli olduğunu belirten Ezgü, gelecek nesillere bırakılacak en anlamlı mirasında kültür olduğunu kaydetti.

Konserde Teke yöresi başta olmak üzere değişik yörelerin türkülerini seslendiren Ezgü, Aşık Veysel, Muharrem Ertaş, Aşık Mahsuni Şerif, Hamit Çine, Neşat Ertaş gibi değerlerin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. Ezgü, "Türkülerimiz bizi biz yapan değerlerimiz, kıymetini iyi bilelim. Gözümüz gibi koruyalım." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.