Sülükle alternatif tedavi

Sülükle alternatif tedavi

Konya’da tanesi 3 TL’den satılan tıbbi sülükler, vatandaşlardan tarafından büyük bin ilgi görüyor. Sülük, birçok dolaşım sistemi hastalığının alternatif tedavisinde kullanılıyor

Konya’da genellikle Kadınlar Pazarı semtinde tanesi 3 TL’den satılan tıbbi sülüklere olan ilgi arttı. Başta atardamar ve toplardamar tıkanıkları olmak üzere, birçok dolaşım sistemi hastalığının tedavisinde alternatif tedavi yöntemi olarak seanslarla kullanılan sülük sayesinde, olumlu sonuçlar alındığı belirtiliyor. Mikro cerrahi veya plastik cerrahide tedavi edilebilecek bölgede küçük bir ısırıkla işe koyulan bu küçük omurgasız hayvanlar, kanı emerken salgıladıkları enzimler sayesinde vücudun kan dolaşımını sağlıyor. Boyları genellikle 10-15 cm olan sülüklerin ağırlığı da 3-6,5 gram civarında. Vücut ağırlığının 3 ile 10 katı kadar kan emen sülükler, vücut ağırlığı arttıkça emdiği kan miktarı artıyor ve bir yıla kadar beslenmeksizin yaşamını da sürdürebiliyor.

BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Sülük tedavisi ile ilgili ilk kaynaklar Milattan önce (MÖ) 15. yüzyılda yaşamış Babil'li hekimlere kadar gidiyor. Sülüğün yine MÖ 3. yüzyılda Mısır hekimlerinin vazgeçilmez tedavi yöntemleri arasında yer aldığı biliniyor. İbn-i Sina’nın kitaplarında da sülük tedavisinin olduğu gözüküyor. 20. yüzyılda doğadan elini çeken insanlık sülük tedavisini unutmuştur. Fakat sülük tedavisi günümüzde az da olsa geçerliliğini korumaktadır. Tıbbı sülükler, bazı göz hastalıkları, romatizmal hastalıklar, Artroz ve eklem kireçlenmeleri, migren ve gerilim baş ağrıları, baş dönmesi, kulak çınlamaları ve meniere sendromu, her türlü kas ağrıları, fibromyaljiler, huzursuz bacak sendromu, Boyun fıtığı, bel fıtığı, tendinit-tenosivonit-bursit iltihap ve ağrıları, dejeneratif sinir sistemi hastalıkları ve felçler,  egzama, ürtiker, kronik deri hastalıkları, sedef hastalığı ve akneler, Kronik hepatit ve karaciğer hastalıkları, Depresyon ve fobiler, Tüm bağışıklık sistemi hastalıkları ve kronik yorgunluk sendromu gibi hastalıklarda doğal tedavi yöntemi olarak kullanılmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.