Sultanlar altın istiyor

Sultanlar altın istiyor

Konya Emniyetspor bayan güreş takımı Türkiye şampiyonasına gidiyor. Minderlerin Konyalı sultanları altın madalya peşinde. İl Temsilcisi Mustafa Sarı: Bayan pehlivanlarımız başarılı olacaktır

Güreş Federasyonu Başkalığının 2009 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası 14-18 ocak 2009 tarihleri arasında Yalova’da yapılacak. Söz konusu şampiyonada Konya Emniyet Gücü Spor Kulübü bayan güreş takımı Konya’yı temsil edecek. Geçen yıl Kırklareli de yapılan Türkiye Şampiyonasında yine konya’yı temsil ederek, 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile Konya’ya klasmanda Türkiye ikiciliğini kazandıran  Emniyet Gücü Güreş Takımının bu başarısından sonra,  İş adamı Kamil Büyükateşli’nin başkanlığında, Konyalı saygın işadamlarından kurulu Emniyet spor kulübü yönetimi ile birlikte Konya Emniyet Müdürlüğünün destekleri  ile güreş takımında altyapı yeniden oluşturulmuştu. Yaklaşık bir yıldır aralıksız olarak antrenmanlarına devam eden emniyet güreş takımı Yalova’da ki  Türkiye Şampiyonasına eksiksiz olarak katılacak.Kafile başkanlığını Turgay Karabulut’un, antrenörlüğünü ise eski milli güreşçi Ayfer Karabulut’un yapacağı  güreş takımında Emniyet sporun en başarılı milli güreşçisi Aysel Can, antrenörü Turgay Karabulut’un nezaretinde çok iyi hazırlandı. Geçen yıl Slovakya’nın kösice kentinde  yapılan Gençler Avrupa Şampiyonasında  ülkemizi temsil edip, 63 kg.da  üçüncü olarak, bronz madalya kazanan milli güreşçi Aysel Can,  Yalova’da ki Türkiye Şampiyonasında ilk kez büyükler yaş grubunda güreşecek olup, yine 63.kg. da mindere çıkacak.

Şampiyona 14 ocakta yapılacak teknik toplantı ve sporcu tartı işlemlerinin ardından 15 ocakta  minikler yaş gruplarında müsabakalar başlayacak; Ardından sırası ile yıldızlar, gençler ve büyükler yaş gruplarında gerçekleştirilecek  güreş müsabakalarında Konya bölgesini temsil edecek emniyet sporlu 12 bayan güreşçinin isimleri şöyle: Aysel Can, Nisanur Sarı, Ayşegül Er, Aynur Karabulut, Merve Sarı, Aydanur Murat, Melek Sarı, Hacer Ertan, Nurten Açar, Fatmanur Sarı, Beyza Dişçi, Gizem ve Ertan.
Öte yandan Türkiye Güreş Federasyonu Başkalığından alınan bilgiye göre, Yalova’daki Türkiye Şampiyonasında ilk üç dereceye girecek sporcular daha sonra bayan güreş milli takımı aday kadrosuna dahil edilerek, milli takım kampına çağırılacaklar. Yaklaşık 30 vilayetten toplam 350 sporcunun iştirak etmesinin beklendiği Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonasında bayan güreş milli takım antrenörleri İsmail Kosukoğlu, Süleyman Kenger ve Dilek Erdoğan teknik heyet olarak şampiyonayı izleyerek, milli takım kampına çağıracakları sporcuları analiz edecekler.
Yapılacak olan 2009 yılı Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı, Avrupa üçüncüsü Aysel Can ve Türkiye üçüncüsü Ayşegül Er’in dışında diğer güreşçilerin Konya Emniyet Gücü güreş takımının yeni versiyonu olarak, altyapısında yetişen minikler ve yıldızlar yaş grubunda gelecek vadeden sporcular olduklarını,  Turgay Karabulut ve Ayfer Karabulutun nezaretinde antrenmanlarına devam eden bu yeni sporcuların güreşte kısa zamanda büyük gelişme göstererek,  şampiyonaya hazır hale getirildiklerini vurguladı.
İl Temsilcisi Sarı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yaklaşık bir ay önce imzalan önemli bir protokolün uygulamaya geçtiğini, bu yapılanmada Gençlerin spor yaparak, kötü alışkanlıklardan kurtulmasının amaçlandığını ve neticede Ata sporu güreşin sevdirilmesi ve gençler arasında yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade ederek, sözlerinin devamında  “bu protokol öncesinde ve sonrasında Ata sporumuz güreşe her türlü desteği veren  Konya Emniyet Müdürlüğümüze,  Emniyet Eğitim Şube Müdürlüğüne,  Emniyet Gücü Spor Kulübü Başkanı Kamil Büyükateşliye ve yönetim kurulu üyelerine  şükranlarımızı sunarken, Konya’ya yeni atanan Emniyet Müdürümüz sayın Hüseyin Namal’ın vereceği destekler sayesinde ve emniyet sporun başarılı güreş antrenörü Turgay Karabulut’un gayretleriyle bu  kulüpten Aysel Can gibi daha nice yeni şampiyon güreşçilerin yetişeceğine yürekten inanıyor, bu vesile ile Bayan Güreş Takımımıza Türkiye Şampiyonasında başarılar diliyorum” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.