SÜ'de köpeğe kalça çıkığı ameliyatı

SÜ'de köpeğe kalça çıkığı ameliyatı

Antalya'nın Alanya ilçesinden kalça çıkığı rahatsızlığıyla getirilen golden rotriever cinsi köpeğe, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde cerrahi operasyon yapıldı.

Geçirdiği bir kaza sonucu arka sol bacağında çıkık meydana gelen köpek, yaklaşık bir saat süren cerrahi müdahalede sağlığına kavuştu.

SÜ Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Arıcan, hayvanın kendilerine kalça çıkığı şikayetiyle getirildiğini, yaklaşık 1 saat süren cerrahi operasyonda iki teknik uygulandığını ifade etti.

Kalça çıkığıyla ilgili "toggle pin" tekniği uygulandığını dile getiren Arıcan, bu yöntemle hayvanın kalça çıkığı sorununun giderildiğini aktardı.

Bandajla bölgenin iyice sarıldığını anlatan Arıcan, "Hastamızın durumu şu anda iyi ve veteriner hekim kontrolünde Alanya'ya gidecek. Gerekli olan ağrı kesiciler ve antibiyotikleri verildi. Başarılı geçen ameliyattan sonraki süreçte hastamızın, her gün 10 dakika yürüyüş yaptırılarak, 6 hafta sonra kontrole getirilmesini istedik" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.