SÜ'de girişimcilere TÜBİTAK destek programları tanıtıldı

SÜ'de girişimcilere TÜBİTAK destek programları tanıtıldı

Selçuk Üniversitesi, Konya Teknokent ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ''AB 7. Çerçeve Programı ve Uluslararası Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı'', Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nd

Selçuk Üniversitesi, Konya Teknokent ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ''AB 7. Çerçeve Programı ve Uluslararası Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı'', Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mete Kalyoncu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Sorumlusu ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Sarı, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü İkili ve Çoklu İlişkiler Programları Uzman Yardımcısı Elif Doğan Arslan, TÜBİTAK alan sorumluları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı toplantıda, farklı alanlarda proje geliştirenlere, Ar-Ge çalışmalarında uluslararası ve ulusal boyuttaki imkan ve fırsatlar hakkında bilgi verildi.
Toplantıda konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, bilimsel projeler ve yayın niteliği açısından Türkiye'deki üniversiteler arasında çok iyi bir konumda olduklarını söyledi.
TÜBİTAK'ın da üniversite projelerine verdiği desteklerden en çok faydalanan üniversitelerden biri olduklarını dile getiren Bilir, ''Bundan sonra da geliştirdiğimiz projelerde TÜBİTAK'ın desteklerini her zaman görmek isteriz'' dedi.
Oturumun Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı ise uluslararası arenada bugün rekabetin en yoğun geçtiği alanlardan birinin de Ar-Ge çalışmaları olduğunu bildirdi.
Artık ülkelerin uluslararası düzeyde etkili olmak için proje üretmenin önemini kavramış durumda olduğunu dile getiren Botsalı, ''Destek veren kurumlar da proje geliştirmenin önemine vardılar ve desteklerine her geçen gün bir yenisini ekliyorlar. Artık dünyada sadece bu projelerden maddi destek sağlamak değil uluslararası projelerin dökümanlarını almak bile çok önemli hale geldi. Bugünkü toplantımızda bu desteklerden hem uluslararası hem de ulusal boyutta nasıl daha iyi faydalanabileceğimizi değerlendireceğiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.