Suat Kılıç: Suriye Ve Mısır'da Büyük Kıyımlara Karşı Direnmeye Devam Edeceğiz

Suat Kılıç: Suriye Ve Mısır'da Büyük Kıyımlara Karşı Direnmeye Devam Edeceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mısır ve Suriye’de yaşananlara Türkiye’nin tepki göstermesinden rahatsız olanları eleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mısır ve Suriye’de yaşananlara Türkiye’nin tepki göstermesinden rahatsız olanları eleştirdi. Kılıç, "On milyonlarca genci, Mısır’daki kıyıma isyan eden, Suriye’deki katliama isyan eden bir Türkiye’nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Ama biz inadına değil, Allah rızası için, bizler inadına değil, her şeyden önce insan olduğumuz için cana kasta, bu büyük kıyımlara karşı direnmeye devam edeceğiz.” dedi.

        Suat Kılıç, beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesi sınırlarında yapımına başlanan 33 bin koltuk kapasiteli Gaziantep Arena Stadyumu’nun temel atma törenine katıldı.

        "TÜRKİYE’Yİ, BÖLGEYİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLERİN YEGANE EMELİ BÜYÜME SÜRECİNİ SABOTE ETMEKTİR"

        Kılıç, burada yaptığı konuşmada, "Bugünlerde Türkiye’yi karıştırmak isteyenler, bölgeyi karıştırmak isteyenler, bunların yegâne emeli nedir? Türkiye’nin ekonomik istikrara dayalı olarak yakaladığı kesintisiz büyüme sürecini sabote etmektir, dinamitlemektir. Çünkü bölgede büyük ve güçlü bir Türkiye’nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Bölgede, bölgesiyle barışık, halkıyla güçlü, genç insan potansiyeli günden güne artan bir Türkiye’nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Bölgede genç nüfusuyla dünyaya örnek bir Türkiye’nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. On milyonlarca genci, Mısır’daki kıyıma isyan eden, Suriye’deki katliama isyan eden bir Türkiye’nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Ama biz inadına değil, Allah rızası için, bizler inadına değil, her şeyden önce insan olduğumuz için cana kasta, bu büyük kıyımlara karşı direnmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.