SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı

SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hemodiyaliz Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hemodiyaliz Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Selçuklu Tıp Fakültesi'ndeki açılışa, Selçuklu Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, öğretim üyeleri, sağlık personeli ve fakülte çalışanları katıldı. Açılışta konuşan Şahin, hemodiyaliz ünitesinin 3 seansta 120 hastaya hizmet verebilecek kapasitede olduğunu söyledi.
Ünitede, toplam 23 diyaliz makinesinin olduğunu belirten Şahin, ünite bünyesinde bulaşıcı hastalıklar için de önlemlerin alındığı, bu tür hastalığı olan böbrek hastaları için ayrı odalar tahsis edildiğini vurguladı. Şahin, açılan bu üniteyle, Konya'da sağlık alanında önemli bir açığı kapattıklarını, ünitede, hastaların her türlü sorunlarını giderecek tedbirleri aldıklarını bildirdi. Şu ana kadar yaklaşık 30 hastaya hizmet vermeye başladıklarını dile getiren Şahin, yeterli sayıya ulaşıldığında böbrek hastalarının evlerine servis aracı uygulaması başlatacaklarını ifade ederek, ünitenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Karabulut da ünitenin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, fakültenin, sağlık, ve akademik alanda en iyisini yapmaya çalıştığını belirtti. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, kurdeleyi keserek ünitenin açılışını gerçekleştirdi.

 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.