Su seçim, inşallah adil bir sisteme kapı aralar

Su seçim, inşallah adil bir sisteme kapı aralar

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, oyunu kullanırken ‘Ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun’ diyerek, bu seçimin demokratik ve adil bir seçim sistemine kapı aralayacağını umduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak eşi Zübeyda Kamalak ile birlikte oyunu Ankara’da kullandı. Turhan Dökmeci İlköğretim Okulu’na partili gençler ile birlikte gelen Kamalak, 2006 nolu sandık da oyunu kullanırken, “Ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

Oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla kısa süreliğine sohbet eden Kamalak, daha sonra da okul dışına çıkarak açıklamalarda bulundu. Seçim sistemi başta olmak üzere, adil bir seçim dönemi yaşanmadığına değinen Kamalak, hazine yardımı ve seçim barajını eleştirdi. Kamalak, “Gerçekten ülkenin demokratik bir sisteme kavuşması için inşallah bu seçim adil bir sisteme kapı aralar diye düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

GÜYA EŞİT ŞARTLARDA SEÇİME GİRDİK

Kamalak, uygulanan yüzde 10’luk seçim barajını de sert sözlerle eleştirerek, bu sistemin dünyanın hiçbir yerinde uygulanmadığına işaret etti. Kamalak, “Yüzde 10 seçim barajı ülkenin hiçbir yerinde yoktur” dedi. Partilerin aldığı hazine yardımlarına da değinen Kamalak, “Bu milletin alınterinden alınan paralar ile 3 partiye 530 milyon TL civarında hazine yardımı yapıldı. İktidar partisine 300 milyon TL civarında para ödendi. Biz ise bir kuruş dahi almadık. Güya eşit şartlarda seçime girdik” diye eleştirisini sürdürdü.

ÜLKEDE ADALET YOK

İktidar sahiplerinin, muhalefet için kullandığı ‘Ülkenin Doğusu’na gidemiyorlar’ söylemine de değinen Kamalak, “İktidar sahipleri ülkenin doğusuna gidemiyor, ama biz gidiyoruz diyorlar. Ülkenin asayişinden, güvenliğinden sorumlu olan hükümettir. Muhalefet liderleri ülkenin her tarafına rahatça gidemiyorsa orada hükümet yok demektir. Ülkede genel anlamda adalet yok demektir” açıklamasında bulundu. Kamalak, konuşmasında ülkenin iyi yönetilmediğine de işaret ederek, “Ülke iyi yönetilmiyor diye düşünüyorum. Bir gecede 50 civarında gencimiz hayatını kaybediyorsa orada devlet yok demektir” diyerek de eleştirisin sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.