SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde çifte mutluluk

SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde çifte mutluluk

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 25. kuruluş yıldönümü ve 20. dönem mezunlarının mezuniyet coşkusunu bir arada yaşadı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 25. kuruluş yıldönümü ve 20. dönem mezunlarının mezuniyet coşkusunu bir arada yaşadı. 52 diş hekiminin meslek hayatına atıldığı törende, öğrenciler velileri ile birlikte çifte coşku yaşadı.
Mezun olan öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisiyle başlayan törene, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuklu Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Necdet Güz, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve velileri katıldı.
“25. YILIMIZA KAVUŞTURAN HERKESE TEŞEKKÜR”
Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi, “Bugün sizlerin katılımıyla 25. kuruluş yıldönümümüzü ve mezuniyet heyecanımızı bir arada yaşıyoruz. Bunda 25 yıl önce eğitim-öğretime başladık, rektörlerimiz ve akademisyenlerimizle bugünlere geldik. Sizlerden aldığımız güçle de yolumuza devam ediyoruz. Bugünlere gelmemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta rektörlerimiz olmak üzere bizi 25. yılımıza kavuşturan herkese huzurunuzda teşekkür ederim” dedi.
Mezun olan öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Başçiftçi, “Meslek hayatına atılan öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri izleyerek kendinizi yenilemeli, yeni bilgiler öğrenmeli, bilgi ve tecrübelerinizi hastalarınızın ve insanların yararına kullanmalısınız. Hiç unutmamalısınız ki dürüst, çalışkan ve üretken insan ülkemiz için büyük bir değerdir. Çalışma azminizi hiçbir zaman kaybetmemenizi temenni eder, meslek hayatınızda başarılar dilerim” diye konuştu.
“DİŞ HEKİMLİĞİ, BÖLGEYE VE ÜLKEYE HİZMET EDİYOR”
SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, “Bu iki güzel mutluluğun bir araya gelmesi beni çok heyecanlandırdı. Diş hekimliği fakültemiz kaliteli eğitimi ve yetiştirdiği önemli diş hekimleriyle ülkemizin her yerinde bizi gururla temsil ediyor. Kuruluşunu ve gelişimini başarıyla sürdüren diş hekimliği fakültesi, hem akademik anlamda hem de bölgenin ağız ve diş sağlığında önemli görevleri kendine amaç edinen ender fakültelerimizden biridir. Üniversitelerin yegane görevi olan ülkeye ve bulunduğu bölgeye hizmet etme amacını layıkıyla yerine getiriyor. Bunda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunar, yeni mezun olan arkadaşlara da meslek hayatında önlerinin açık olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
Hekimlik yeminini Diş Hekimliği Fakültesi Oraldiyagnos Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Akgünlü’nün yönetiminde okuyan öğrenciler, yeminin ardından 10. Yıl Marşı eşliğinde büyük bir coşkuyla keplerini havaya attı. 52 öğrenci, mezuniyet coşkusunu aileleri ile birlikte yaşadı.
Kep töreninin ardından 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle öğrenciler ve velilere geleneksel Konya düğün pilavı ikramında bulunuldu.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.