SÜ akreditasyon gururu

SÜ akreditasyon gururu

SÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği uluslararası geçerliği bulunan akreditasyon belgesi aldı

SÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği uluslararası geçerliği bulunan akreditasyon belgesi aldı

 

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik - Mimarlık Fakültesi bünyesinde bulunan 5 bölümün 3’ü akreditasyonunu yenilerken, 2 bölüm de ilk kez akredite edildi.

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 5 bölümün de ikişer yıllık akreditasyona hak kazandıklarını belirten Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat İnal, “Çevre Mühendisliği ve Elektrik - Elektronik Mühendisliği programlarımızın önceden almış olduğu akreditasyonun 5 yıllık süreleri dolmuştu. Yapılan değerlendirmeler sonucu bu programlarımız yeniden akredite edildi. Normal ve ikinci öğretim Jeoloji Mühendisliği programımızın önceden aldığı 3 yıllık akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı. Endüstri ve Makine Mühendisliği normal ve ikinci öğretim programlarımız da bu yıl ilk kez akredite edildi. MÜDEK’in uluslararası tanınmışlığı dikkate alındığında, bu akreditasyon,  programlarımızın ulusal ve uluslararası kalite yeterlilik standartlarına uygunluğunun göstergesidir" dedi.

“KALİTEYİ ARTIRDIK”

MÜDEK tarafından bu yıl verilen akreditasyonların 30 Eylül 2011 tarihinden itibaren geçerli olacağını belirten Prof. Dr. İnal, “2004 yılından beri fakültemiz MÜDEK tarafından ziyaret ediliyor. MÜDEK’in değerlendirmeleri sonucu 5 bölümümüz akredite edildi. Fakültemiz eğitim ve öğretim çalışmalarına ve mezunlarımızın kalitesine büyük katkı sağlayan akreditasyonla kalitemiz her geçen yıl artıyor. Öğrencilerimizin aldığı diplomalar da bu sayede uluslararası alanda geçerlilik kazanıyor. Eğitimde kaliteyi sürekli arttırmak ve bu konuda evrensel standartları sağlamak için akreditasyonu çok önemsiyoruz” diye konuştu.

“ÇAĞIN İHTİYAÇLARINA GÖRE ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYORUZ”

MÜDEK’in değerlendirmeyi öğretim planları, akademik kadro, öğrenciler, fiziki imkanlar, mezunlar ile işverenlerden gelen geri bildirimlerin eğitime yansıtılması gibi hususları içeren toplam 10 ölçütü esas alarak yaptığını vurgulayan Prof. Dr. İnal, “Akreditasyonu hak etmek için kendimizi sürekli yenilemek zorundayız. Çağın ihtiyaçlarına göre öğrenci yetiştirip, akademik kadromuzu geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

DİPLOMALAR AVRUPA VE ABD’DE TANINACAK

MÜDEK’in Avrupa Birliğince tanınmasının göstergesi olan ve ilk kez geçtiğimiz yıl Harita ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri'ne verilen EUR-ACE etiketinin ise bu yıl akreditasyon alan bölümlere de verildiğini belirten Prof. Dr. İnal, sözlerini şöyle tamamladı: “EUR-ACE etiketi Avrupa yüksek öğretim alanı içindeki farklı mühendislik eğitim programlarının belli bir kalitenin üzerinde eğitim verdiğini belgelendirmektedir. Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE), MÜDEK’in değerlendirme çalışmalarını Avrupa akreditasyon amaç ve bakış açısı ile uyumlu bulmuş ve 2009 yılından itibaren MÜDEK’çe akredite edilen mühendislik programlarına EUR-ACE etiketini verme yetkisi tanımıştır. Diğer taraftan bu yılın önemli bir gelişmesi olarak MÜDEK 15 Haziran 2011 tarihinden itibaren IEA (International Engineering Alliance) Washington Accord Üyesi olmuştur. Bu sayede önümüzdeki yıllarda devam eden akreditasyon çalışmalarımız sonucunda merkezi ABD’de bulunan ve dünyaca tanınan en önemli mühendislik akreditasyonu olan ABET eşdeğerliğini almış olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.