Stattan kulüp sorumlu

Stattan kulüp sorumlu

Statların güvenliğinden kulüplerin sorumlu olduğunun altını çizen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, kulüplerin bu konu ile ilgili sitemlerinin doğru bulmadığını kaydetti

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, kulüplerin, aldıkları cezalar konusunda sitemde bulunmalarını doğru bulmadığını söyledi. Özgener, Türk Böbrek Vakfı tarafından verilen Onur Ödülü’nü aldığı törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özgener, bir basın mensubunun, “Bazı yöneticiler, taraftarların yaptıkları olumsuzlukları engellemenin zorluğundan yakınıyor” demesi üzerine, “Dünyada futbolun oynandığı her yerde statların güvenliğinden kulüpler sorumludur. Biz bu yönetmelikleri dün yapmadık, sezon başında tüm kulüplerin görüşünü alıp hazırladık. Bu sitemleri doğru bulmuyorum” ifadesini kullandı.

Para cezalarının caydırıcı bir özelliğinin bulunduğunu kaydeden Özgener, kendilerine gelen bilgilere göre, statlardaki kötü tezahürat ve şiddetin geçtiğimiz sezona göre azaldığını dile getirdi. Özgener, bir basın mensubunun, “Galatasaray yöneticisi Haldun Üstünel’e 21 gün hak mahrumiyeti ceza verildi. Devre arasındaki iyi ortam bozuldu mu” sorusu üzerine, “Üstünel, sadece PFDK’ya verildi. Kendisiyle ilgili karar henüz verilmedi. Bunları kim çıkarıyor. Ayrıca münferit bir olay nedeniyle devre arasında yaşanan güzellikleri yok sayamayız. İyi ortam bitti, diyemeyiz” yanıtını verdi. Özgener, Galatasaray Kulübü’nün Sivasspor ile Turkcell Süper Lig’de oynadığı karşılaşma için yaptığı “Kural ihlali” itirazı için yarın Merkez Hakem Kurulu’ndan rapor alınacağını, PFDK’ya sevk edilen Beşiktaş ile ilgili kararın ise perşembe günü verileceğini sözlerine ekledi.
ÖZGENER’E ONUR ÖDÜLÜ
Öte yandan Türk Böbrek Vakfı, düzenledikleri Organ Bağışı Kampanyası’na katkılarından dolayı Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, eski futbolcu Ali Gültiken ve şarkıcı Ege’ye “Onur Ödülü” verdi. Onur ödülüne layık görülen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener organ bağışının bir hayat kurtarmakta ne kadar önemli olduğunu bildiklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Bu konuda ülkemizde yeterli duyarlılık henüz oluşmadı. Bu anlayışı yaymak için hepimize büyük görevler düşüyor. Biz Türk Böbrek Vakfı’yla organ bağışı konusunda sıkı bir işbirliği içindeyiz. Ülkemizin en çok takip edilen sporu olan futbolun popülaritesinden, vakfın da faydalanabilmesi için Futbol Federasyonu olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Son 3 senedir takımlarımız Türk Böbrek Vakfı’nın pankartlarını taşıyorlar. Bağış konusunda bir katkımız olursa bundan dolayı mutlu oluyoruz. Bu pankartları taşımak aslında kulüplerimizin kararı oluyor. Biz sadece destek veriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.