Sri Lanka, 3 Türk İşadamını Fahri Konsolosu Olarak Atadı

Sri Lanka, 3 Türk İşadamını Fahri Konsolosu Olarak Atadı

Türkiye’ye bir yıl kadar önce Ankara’da büyükelçilik açan Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti devleti 3 Türk işadamını fahri konsolos olarak atadı.

Türkiye’ye bir yıl kadar önce Ankara’da büyükelçilik açan Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti devleti 3 Türk işadamını fahri konsolos olarak atadı.

Sri Lanka'nın Türkiye Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, büyükelçilikte düzenlediği törenle İzmirli İşadamı Oğuz Akcura, Adanalı işadamı Beşir Uğur ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in işadamı oğlu Güven Güzelbey’e ülkesinin fahri konsolosluk belgesi ile bayrağını takdim etti.
Törende konuşan Büyükelçi Wijeratne, ili ülke ilişkilerinin gelişmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, fahri konsolos olarak çalışacak işadamlarının özgeçmişlerinden söz ederek, tek tek tanıttı.
Türkiye’ye bir yıl kadar önce büyükelçilik açtıklarını ve kadro oluşturmak için uğraştıklarını anlatan Wijeratne, ekonomik, kültürel ilişkileri artırmak için Türkiye’yi 7 bölgeye ayırdıklarını ve buralara fahri konsolos tayin edeceklerini belirterek, Türkiye ile ilişkilere ayrı bir önem verdiklerini aktardı.

ÇAY TADICISIYDI BÜYÜKELÇİ OLDU

Adanalı fahri konsolos işadamı Beşir Uğur, 25 yıldır Sri Lanka’da çay ticareti yaptıklarını belirterek, Büyükelçi Wijeratne’nin Sri Lanka’nın çay tadıcılığı yapan ilk kadın büyükelçisi olduğu bilgisini aktardı.
Uğur, 60 kadar ülkeye Sri Lanka’dan çay sattıklarını ifade ederek, bugüne kadar kendisinin iki ülke arasında kültür elçisi gibi çalıştığını, bundan sonra da diğer arkadaşların da katkısıyla iki ülkenin ilişkilerinin devlet başkanları, başbakanlar düzeyine çıkmasını sağlamak için uğraş vereceklerini dile getirdi. Türkiye ile Sri Lanka’nın şu andaki ticaret hacminin 200 milyon dolar gibi bir rakam olduğuna dikkat çeken Uğur, bu rakamı da büyütmek istediklerini söyledi.

İZMİR’DE SRİ LANKA TANITILACAK

İzmirli fahri konsolos işadamı Oğuz Akcura da İzmir Uluslar arası Fuarı’nın belediyenin de katkısıyla etkinliklerle şehrin geneline yayıldığını ifade ederek, Sri Lanka’nın bu yıl ki fuarda açılacak pavyon ve etkinliklerle daha iyi tanıtımını yapacaklarını belirtti.
Akcura, Büyükelçi Wijeratne’nin THY’nin Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'ya direkt uçuş başlatmasında büyük emeği olduğunu da vurguladı.

ASIM GÜZELBEY’İN OĞLU FAHRİ KONSOLOS OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in Bilgisayan Mühendisi işadamı oğlu Güven Güzelbey de Gaziantep’e Sri Lanka fahri konsolosu olmaktan duyduğu memnuniyeti, Gaziantep’teki potansiyelden söz ederek dile getirdi. Ortadoğu, Asya gibi ülkelerle firması aracılığıyla iş yaptığını söyleyen işadamı Güzelbey, Sri lanka ile ilk kez ticari ilişki kuracağını anlattı.
Sri Lanka'nın Türkiye Büyükelçisi Bharathi Wijeratne konuşmaların ardından İzmirli işadamı Oğuz Akcura, Adanalı işadamı Beşir Uğur ile Gaziantepli işadamı Güven Güzelbey’e ülkesinin fahri konsolosluk belgesi ile bayrağını takdim etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.