Sporu seviyoruz

Sporu seviyoruz

Meram Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Saraç: Kamu kurumlarının takımları arasında en az harcama yapıp en çok madalya alan bir kulübüz. Spor yapmada ve yaptırmada paranın çok önemli olduğu kanaatinde değiliz. Bu bir gönül işidir

Meram Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Saraç ve güreş takımı antrenörleri Necmettin Yılmaz ve Mustafa Erdemir Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar hazır bulundu.Başkan Saraç ziyarette kulüp hakkında bilgiler verdi.

ALT YAPIDA HİZMET VERİYORUZ

"Meram Belediyespor kulübü olarak güreş ile ilgili daha önce girişimi yoktu" diyerek sözlerine başlayan Meram Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Saraç, "Girişimde bulunduk. 2017 Mart'ta tescil yaptırarak ata sporumuz olan güreşi kulübümüze kazandırdık. Güreş Federasyonu'ndan bazı malzemeleri talep ettik. Güreşte altyapıda hizmet veriyoruz. Güreş bizim gözbebeğimiz olacak.Güreşte yeni başladık. Mustafa hocam ve Necmettin hocam bu konuda bize sağolsunlar çok yardımcı oldular. Teknik işleri iki hocamız yapacak" dedi

SAHALAR KAZANDIRACAĞIZ

Spor salonu konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Hüseyin Saraç, "En büyük sıkıntımız kentsel dönüşüm. Malumunuz Meram'da kentsel dönüşüm var. Birçok yer yıkılıyor. Stadyum bizim sınırlarımız içerisinde olduğu için başka saha kazandırılmamış. Salon olarak çok sınırlıyız. Kentsel dönüşümle beraber birçok saha ve saha donanımları kazandıracağız. Yapım aşaması 1-2 yıl sürecek. Ama bazı yerlere başladık. Meram Yaka'da bir salon yaptırıyoruz. Salon sporlarının yapılacak bu yerde. Şükran Mahallesi'ne de önümüzdeki günlerde bir spor kompleksi kazandıracağız. Aslanlı Çeşmesi'nin olduğu yere büyük bir spor köyü yapacağız. Bunları kazandırdığımız takdirde salon sporlarına biz daha çok önem vereceğiz. Salonda sıkıntımız var. Gençlik sporun salonlarını kullanacağız.Yavaş yavaş futbol ve basketbolla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz" sözlerini kullandı.

DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİZ

Spora hizmet eden kamu kurumlarının takımları arasında en az harcama yapıp en çok başarı sağlayan kulüp olduklarını dile getiren Başkan Saraç, "Meram Belediyespor kulübü kamu kurumlarının takımları arasında en az harcama yapıp en çok madalya alan bir takım. Biz parayla bu sporun  yapılmadığına inanıyoruz. Bu bir gönül işidir. İyi insanlarla bir takım olursanız başarılı olursunuz.  Meram Belediyesi olarak, kick boksta karatede, judoda tekvandoda özellikle muay thaida çok ilerideyiz. Kick boksta mesela dünya şampiyonu çocuğumuz var. Engellilerle de yakından ilgileniyoruz. 20 tane sporcumuz var. Engellilerde Nazmiye Muslu üst üste olimpiyat şampiyonu oldu. Meksika'da yapılacak olimpiyatlara giden 6 sporcudan 3 tanesi bizde. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz" şeklinde görüş belirtti.

KADINLARA SAHİP ÇIKILIYOR

Belediye Başkanı Fatma Toru'nun spora bakışının çok güzel olduğunu belirten Saraç konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Meram Belediyesi Başkanımız Fatma Toru'nun spora bakışı çok güzel. Hatta başkanımız bayanları daha çok benimsiyor. Onlarla daha çok yakından ilgileniyor. Çünkü kendisi de bayan olduğu için erkeklere diğer kulüpler sahip çıkar bizde kadınlara sahip çıkalım diyor. Ekonomik olarak sorunlarımız var. Yardım hemen çıkmıyor. Genelde fazla  harcaması olmayan spor branşlarını tercih ediyoruz. Mesela futbol branşından biraz uzağız. Çünkü masrafı çok.  Ayakkabı, forma günlük gideri çok. Diğer branşlarda çocuğa 1 malzeme alıyoruz 2 yıl gidiyor. Devamlı salon sporlarına yatırım yapıyoruz. Çocuklarımızı 2 saat salonda spor yaptırarak internetten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş oluyoruz.Sporu seviyoruz.Sevenleri de seviyoruz. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz."

BURAK TAŞPINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum