Sporda engeller kalkıyor

Sporda engeller kalkıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü tarafından Samsunda başarıyla uygulanan projenin 81 ile yayılması için yoğun bir çalışma başlatıldı.

Projenin tutması ve ilgi görmesi yetkilileri sevindirdi

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, engelli vatandaşların spora daha çok ulaşabilmesi adına başlattığı ‘Sporda Engelleri Kaldırıyoruz’ projesi her geçen gün hızla Türkiye’ye yayılıyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın engelli vatandaşlara verdiği büyük önem doğrultusunda engelli vatandaşları daha çok spora çekmek adına başlatılan ‘Sporda Engelleri Kaldırıyoruz’ projesi kısa zamanda büyük ilgi gördü.  İlk olarak Samsun’da uygulanan projeyle engelli vatandaşlara, spora ve spor alanlarına ulaşmada kolaylık sağlandı.
ENGELLİ SPORCU SERVİSİ HİZMETE BAŞLADI
Proje doğrultusunda engelli sporcu servisini devreye sokarak engelli vatandaşların spor yapmasına büyük destek sağladı. İl müdürlüğü engelli sporcu servisiyle, engelli sporcuları evlerinden alarak spor tesislerine kadar götürme ve daha sonrasında tekrar evine bırakma görevini yerine getirerek örnek bir uygulamanın ilk adımını atmış oldu. Hazırlanan engelli sporcu servisinde, engelli sporcuların rahatlıkla inip-binebileceği ve rahatça hareket edeceği platformlar oluşturuldu.

7 KAT ARTTI

Bakanlığın talimatıyla, hayata geçirilen projenin meyveleri kısa süre içinde alınmayı başlandı.  İl müdürlüğü ilk olarak Samsun genelinde engelli sporcu taraması yapıldı. Engelli sporcu servisiyle hizmetin başladığı ilk ay 27 engelli sporcunun taşıması yapıldı. Projenin duyulması ve engelli vatandaşların uygulamadan çok memnun kalmasıyla, projeye ilgili her geçen gün arttı. Projenin 6. ayı olan Haziran’da 176 engelli sporcu evlerinden alınarak spor tesislerine getirilmeye başlandı. Böylelikle 6 aylık sürede engelli sporcuların spora katılımında yüzde 700’e yakın artış sağlandı. Projeye medyada büyük ilgi göstererek, hem spor hem de sosyal sorumluluk projesi olan uygulamaya sayfalarında geniş yer verdi.

PARALİMPİK OYUNLARDA TEMSİL EDİLEN BRANŞLAR
Samsun’da sürdürülen proje ile 6 spor kulübüne bağlı ve 10 branşta mücadele eden engelli sporcular, spor tesislerine rahatlıkla ulaşma imkanına kavuştu. Samsun’da bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelli sporcular, paralimpik oyunlarda da yer alan golbol, judo, yüzme, atletizm, futbol, basketbol, atıcılık, oturarak voleybol ve badminton branşlarında kendilerini geliştiriyor. ‘Sporda Engelleri Kaldırıyoruz’ projesiyle birlikte engelli sporcuların, spor yapmalarındaki en büyük engellerden olan ulaşım problemi de çözülmüş oldu.

81 İLE YAYILIYOR
Engelli vatandaşlara  gösterilen bu ilgi spora olan ilginin de artmasını sağladı. Engelli vatandaşlar, spora kolaylıkla ulaşabilecek olmanın rahatlığıyla engelli sporlarına ilgi göstermeye ve evlerinden çıkarak spor alanlarını kullanmaya başladılar. Samsun’da hayata geçirilen ‘Engelli Sporcu Servisi’ uygulaması, kısa sürede büyük beğeni toplayarak diğer illerde de yaygınlaşmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü  tarafından Samsun’da başarıyla uygulanan projenin 81 ile yayılması için yoğun bir çalışma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.