Sözleşmeli sağlık personeli olmamalı

Sözleşmeli sağlık personeli olmamalı

14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından Konya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenlendi

14 Mart Tıp Bayramı’nın sağlık çalışanları için bir hüzün ve hüsran günü olduğunu söyleyen Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar, “Özellikle Numune Hastanesi’nde çalışan sağlık personelinin ek ödemelerinde yüzde 50’ye varan kayıplar yaşanmıştır. Bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi.
Halkın sosyal devletin en somut hissedebildiği alanların başında sağlık sektörünün geldiğini ifade eden Himmet Bayar, “Sağlık kurumlarında bugün itibariyle 400 bine yakın sağlık çalışanı, insanlarının sağlığı ve mutluluğu için ertelenemez nitelikte bir hizmet yürütülmektedir. Bu kurumlarda sunulan hizmetin niteliği kadar, bu hizmeti üretenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi de sosyal devletin ve insan hayatına verilen değerin bir göstergesi olacaktır. Ülkemiz koşullarında sağlık çalışanları hiç durmaksızın hizmet üretmektedir. 24 saat esasına göre çalışan ve her zaman mesleki sorumluluklarının bilinci içinde hareket eden sağlık çalışanları arasında ekip ruhuna zarar verecek ücret adaletsizliklerine, farklı istihdam modelleriyle ayrımcılığa tabi tutulmaktadır. Biz, en çok sağlık alanını etkileyen sözleşmeli personel istihdamına son verilmesi gerektiğini vurgulamaktayız. Sağlık çalışanlarının ailesine ve sosyal çevresine vakit ayırabilecekleri bir çalışma düzenine kavuşabilmeleri için istihdam olanakları artırılmalıdır. Kamu hizmetlerinde maliyeti düşürme adına taşeronlaşma ve hizmet alımları yoluyla güvencesiz çalıştırma ve kaliteden ödün verme politikasına son verilmelidir. Kamu çalışanlarına insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir. Döner sermaye, ek ödeme gibi teşvik sistemleri adil paylaşım ilkesi gözetilerek yeniden düzenlenmelidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.