Sözleşmeli öğretmen atamaları için tarih belli oldu!

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tarih belli oldu!

Kadrolu öğretmen alımının artık yapılmayacağını daha önce açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen açığını sözleşmeli öğretmenlerle kapatacak. 2

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için 60 bin öğretmen adayını mülakat için çağıracak. Mülşakatta başarılı olan adayların, Haziran ayında ataması yapılacak. Ataması yapılan öğretmenler, Eylül ayında iş başı yapacak. Kalkınmada birinci derecede öncelikli yerlere atama yapılacak. 
 
 

ARANAN ŞARTLAR

Başvuruda bulunacak adaylarda, 657 sayılı Kanun'un 48'inci maddesinde belirtilen genel şartların yanında özel şartlar da aranıyor. Bu kapsamda, mezun olunan yükseköğretim programının, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olması, öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç, Bakanlıkça uygun görülen pedagojik formasyon eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması gerekecek.
 
 

100 PUAN ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olacak.
 

HAZİRAN'DA ATAMA EYLÜL'DE İŞ BAŞI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, aday öğretmenlerin büyük bir merakla beklediği sözleşmeli öğretmen atama tarihini açıkladı. Buna göre, öğretmen atamaları Haziran ayında yapılacak, atanan öğretmenler Eylül'de ders başı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat ayında duyurusunu yaptığı 20 bin kişilik sözleşmeli kadro için 60 bin adayı mülakata çağıracak. Öğretmen ataması için bir haftalık başvuru süresi yarın (21 Mart) sona erecek.
 
 

6 YIL BOYUNCA TAYİN YOK

Adayların mülakatları ise Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların Haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve Eylül'de göreve başlayacaklarını açıkladı. Eylül'de atanan öğretmenler için uygulanmayan oryantasyon eğitimi Haziran atamaları için uygulanacak. Atamalarda öncelik, öğretmen açığının en fazla olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olacak. Atanan öğretmenler sözleşme gereği 6 yıl boyunca tayin talebinde bulunamayacak. 2016 yılında 33 binden fazla öğretmenin görevine, FETÖ soruşturması kapsamında son verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.