Soylu: Başbakan, Çocuğunu Okula Gönderen Baba Endişesini Yaşıyor

Soylu: Başbakan, Çocuğunu Okula Gönderen Baba Endişesini Yaşıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuğunu okula gönderen anne ve babaların endişesini taşıdığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuğunu okula gönderen anne ve babaların endişesini taşıdığını söyledi. Denizli’de belediye başkan aday adayları için temayül yoklaması, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yoklamaya Soylu, MKYK Üyesi Öznur Çalık, milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye başkan aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Burada konuşan Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarını savundu: “Sayın Başbakan demiş ki, 'Öğrenci evleriyle ilgili şuramda bir sızı var.' Çocuklarımız, Anadolu’nun 81 vilayetindeki 175 üniversitede okuyor. Türkiye’de son 11 yılda tam tamına 99 üniversite yapıldı. On binlerce çocuğumuz Anadolu’nun beldesinde, ilçesinde, kasabasında. Belki de Osmanlı’nın son 200 yılında uzak durduğumuz ama Allah’a binlerce şükürler olsun ki bugün ilimle kucaklaştığımız, bilimle kucaklaştığımız, eğer ülke yükselecekse sanayisi gelişerek yükselecek, bilimi yükselerek gelişecek, teknolojisi gelişerek yükselecek diyen bir hükümet anlayışı, ülkenin her yanında ama her yerinde bir vesileyle üniversite oluşturmak için attığı adımı kararlılıkla sürdürmektedir. Dert duymasın mı bu ülkenin başbakanı?”

Türkiye'de 11 yıl önce engellilerin evlere terkedilip, "Ne haliniz varsa görün." dendiğini söyleyen Süleyman Soylu, “Elbette kendi çocuklarımızla ilgili endişelerimiz var. Askere giden evladınız bir hafta aramazsa endişe duyuyorsunuz değil mi? Elbette bu ülkenin başbakanının önüne raporlar geldiği zaman o da endişesini yaşayacaktır. Bir anne olarak, bir baba olarak yaşayacaktır. Bir dayı, bir amca olarak yaşayacaktır. Onun için bu ülkenin başbakanıdır. Onun için bu ülkenin bakanı, milletvekilidir. Onun için bu ülkenin temsilcisidir. 'Görmezden gelin' mi diyeceksiniz? Görmezden gelinseydi, eğer üstüne yatılsaydı 28 Şubat’ta okullara sokulmayan, üniversitelere sokulmayan başörtülüler bugün Meclis'te olur muydu?” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.