Soykırıma son verin

Soykırıma son verin

AKTİSAD Başkanı Ali Akın, Filistinlilere uygulanan soykırıma sessiz kalınmamasını istedi

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği(AKTİSAD) Başkanı Ali Akın,
yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in Gazze’ye uyguladığı baskı, abluka ve saldırıya derhal son vermesini, burada yaşanan insanlık dramının bir an önce sona ermesini istedi.
AKTİSAD Başkanı Ali Akın, İsrail'in Gazze saldırılarına tepki göstererek, “21. yüzyılda insanların, abluka altına alınarak üzerlerine bomba yağdırılması bir insanlık suçudur. İnsanlığın vicdanını derinden yaralamaktadır. Dünya, bu dramın bir an önce son verilmesi için harekete geçmelidir” dedi.
Ali Akın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Saldırganlıkla insanların üzerine bomba yağdırmakla sorunlar çözülemez. Geçmişten ve tarihten ders alarak çözemediklerini düşünmeli ve ona göre hareket edilmelidir. Dünyanın gözü önünde bir dram yaşanıyor. Masum ve savunmasız çocuk, kadın demeden, Filistinli insanlar öldürülüyor. Vicdanlar yaralanıyor. Bu yaşanan trajedi düşmanlıkları daha da arttırıyor.  Bu yöntemle barış getirilemez. Dünya milletleri bu duruma seyirci kalmamalı. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, İslam Konferansı Örgütü, Arap Birliği ve sivil toplum kuruluşlarının bir an önce harekete geçmeli. Bu saldırının, yaşadığımız çağ itibarıyla beşeriyetin ulaştığı medeniyet seviyesinin mantıklı, makul ve insanî çözümlerin birlikte bulunacağına inananlar üzerinde etkisi daha sarsıcı olmuştur.”
Saldırıların derhal bitmesini dileyen Ali akın, insani çözümler aranmasında daha fazla gayret gösterilmesini istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.