Soydaşlar öldürülüyor

Soydaşlar öldürülüyor

Ülkü Ocakları mensupları Doğu Türkistan’daki zulmü protesto etti. Gıyabi cenaze namazı sonrası konuşan Mehmet Erkin, “Uygur Türkleri’ne sistematik işkence yapılıyor. Uygur gençleri sorgusuz sualsuz gözaltına almakta, sonuçta katliama uğramaktadırlar” dedi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Doğu Türkistan’da zulüm altında olan ve katledilen Türkler için gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması düzenledi. Cuma namazı çıkışında düzenlenen etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Murat Çiçek, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Mehmet Erkin, Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3.20150627113342.jpg

Gıyabi cenaze namazının ardından konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Mehmet Erkin, Çin’in işgali altındaki doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulmün devam ettiğini belirterek, “Ramazan ayında din ve soy kardeşimiz Uygur Türkleri’nin acılarını görmezden gelerek çizdikleri pembe tabloların hayalleri içerisinde milletimizi de bu senaryolarla uyutmaya çalışanları kınıyor ve uyarıyoruz. Aziz milletimizi işkenceyi kendisi için bir yol seçen ve hukuk dışı uygulamaları ile bilinen Çin’in zulmüne dur demeye çağırıyoruz” dedi.

18-1.20150627112933.jpg

SİSTEMATİK İŞKENCE YAPILIYOR

Uygur Türkleri’ne sistematik işkence yapıldığının altını çizen Erkin, şöyle konuştu: “Söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle Ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta, sözde demokrasi havarileri, özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadır. Bu tablo Ramazan’da da değişmemiştir. Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençleri sorgusuz sualsuz gözaltına almakta ve gözaltılar ya idamla ya da işkence sonunda katliamla sonuçlanmaktadır. Oruç tutma zorlaştırılmaktadır. Müslüman Türk’ün toprağında ezan susturulmak istenmektedir, gençler alkol kullanmaya zorlanmaktadır. Ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri şerefsizce silinmeye, yok edilmeye çalışılmaktadır. Ortadoğu’DA politikalarını terör uzantılarıyla belirleyenler, peşmerge başlarını kendilerine kardeş kabul edenler, Uzakdoğu’da Çin’in yörüngesinde hareket etmektedir. Yalancı gözyaşlarıyla Türk siyasetinin gündeminden düşmeyenler, Doğu Türkistan için tek bir kelam etmekten acizdirler. Kardeşlerinin dertleri ile dertlenmeyenler her iki dünyada da mazlumların ahından kurtulamayacaktır. Kaşgar’da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk’ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum