Sosyete rahatsızlığı!

Sosyete rahatsızlığı!

Pazarcıların sorunları düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Konya Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Tahsin Öz, “Pazarcı esnafı olarak Konya'da en büyük sıkıntımız kayıt dışı çalışan, usulsüz ticaret yapan sosyete pazarlarıdır”diyerek, rahatsızlığını dile

Konya Pazarcılar Esnaf Odası tarafından düzenlenen istişare toplantısı Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda gerçekleştirildi. Pazarcılar, özellikle sosyete pazarları konusunda rahatsızlığını dile getirdi. Hava şartlarına rağmen çok sayıda pazarcı esnafının geniş bir katılımla hazır bulunduğu istişare toplantısının açış konuşmasını Konya Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Tahsin Öz yaptı. Pazarcılar esnafının birlik beraberlik içinde olması gerektiğini söyleyen Başkan Öz, "Eğer biz bu birliği sürdürürsek Allah'ın izniyle hiçbir zaman sırtımız yere gelmez. Pazarcı esnafı olarak Konya'da en büyük sıkıntımız kayıt dışı çalışan, usulsüz ticaret yapan sosyete pazarlarıdır. Bu konuyu burada ilçe belediye başkan vekillerimizle ve Ankara'dan gelen Konfederasyon Başkanımızın huzurunda tartışmak ve çözüm yollarını aramak istiyoruz" dedi.

AVM VE SOSYETE PAZARLARI BİTİRDİ

Daha sonra bir selamlama konuşması yapan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, belediye yetkililerinin küçük esnafa sahip çıkmasını istedi. Tüm resmi kurum, kuruluş ve meslek odalarıyla birlik beraberlik içerisinde çalıştıklarının altını çizen Başkan Karamercan, "Konya'mız bu birlikteliği ve başarıyı hak ediyor. Konya'mızın önemli bir değeri var o da Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu. Başbakan çıkaran bir şehrin sorunlarının olmaması lazım. Konya esnafları olarak şuanda en büyük problemimiz sosyete pazarları. AVM'lerden bıkmıştık şimdi bir de sosyete pazarları esnafımıza sıkıntı olmaya başladı. Belediyelerden ve sayın yönetici başkanlarımızdan bu sorunun çözümü noktasında destek bekliyoruz. Esnaflar olarak gerekirse sosyete pazarlarının kaldırılması için hukuksal olarak mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

SOSYETE PAZARINA SICAK BAKMIYORUZ

Programa katılan ve pazarcı esnaflarının sorunlarını dinleyen Meram Belediyesi Başkanvekili Hasan Görgülü ve Selçuklu Belediyesi Başkanvekili Furkan Kardemir de belediye adına görüş beyan ettiler. Görgülü ve Kardemir, belediyelerin pazarcı esnaflarıyla uyumlu bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi. Meram Belediyesi Başkanvekili Hasan Görgülü, Meram'da sosyete pazarının kurulmasına izin vermediklerini vurgulayarak, "Sosyete pazarı kurmak isteyen vatandaşlar Sayın Başkanım Fatma Toru ve şahsımla bizzat görüştüler ancak biz ilçemize bu pazarların kurulmasına sıcak bakmıyoruz" dedi. Başkanvekili Görgülü'nün açıklamalarına salonda bulunan pazarcı esnafı alkışlarla destek verdi.

KANUNSUZ TEZGAH ÇALIŞTIRDILAR

Pazarcı esnafının Selçuklu ilçesinde yer alan sosyete pazarlarına karşı tepkisi ise büyük oldu. Selçuklu ilçesi sınırlarında iki ayrı yerde ruhsat verilen sosyete pazarlarıyla ilgili tepkilerine cevap veren Selçuklu Belediyesi Başkanvekili Furkan Kardemir, "Belediye olarak sosyete pazarlarına önce ruhsat vermek istemedik ama kanunen şartlarını yerine getirdiler, daha sonra tek ruhsatla kanunsuz bir şekilde onlarca tezgah çalıştırdıklarını tespit ettik ve bu işyerini kapattık. Bunun üzerine işletme sahipleri de dava açarak mahkeme kararıyla sosyete pazarını tekrar açtılar. Durum bundan ibaret. Türkiye'de kanunlar çerçevesinde herkes ticaret yapabilir ve işletme açabilir" dedi. Başkanvekili Kardemir, Selçuklu'da Real AVM arkasında büyük bir pazar alanı inşasına başlayacaklarını da sözlerine ekledi. Son olarak kürsüye gelen Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca, Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediye Başkanlarına ve yöneticilerine pazarcı esnaflarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Genel Başkan Karaca, Konya'da pazarcı esnafının en büyük probleminin sosyete pazarları olduğunu belirterek, "Bu konuyu biz hükümet nezdinde de dile getirdik. Sosyete pazarları kanunsuz olarak hizmet veriyor ve belediyelerin bu konuda gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz. Devlet esnafın nasıl ahi babası ise belediyelerde pazarcımızın ahi babasıdır" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum