Sosyal İnovasyon Ajansı’nda sivil toplum yönetimi konferansı yapıldı

Sosyal İnovasyon Ajansı’nda sivil toplum yönetimi konferansı yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA), sivil toplum çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği Sosyal İnovasyon Ajansı tarafından Sivil Toplum Yönetimi Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta, iletişim ve psikoloji alanında uzman isimler tarafından medyanın geleceği, algı ve ikna ile medyanın toplum içindeki etkileşimi ele alındı.

Sosyal İnovasyon Ajansı Meram Yerleşkesi’nde iki oturumdan oluşan Sivil Toplum Yönetimi Konferansı’na; İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Marmara Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ekmel Geçer, Selçuk Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Arslantürk ve Yeni Medya Küratörü İsmail Halis katıldı.

SİVİL TOPLUM YÖNETİMİNE İHTİYAÇ DUYULUYOR

Sivil toplum alanında çalışanların ve STK temsilcilerinin ilgi gösterdiği konferansta medyanın geleceği, algı ve ikna ile medyanın toplum içindeki etkileşimi gibi konu başlıkları ele alındı.

Ülkemizde sivil toplum alanında çalışan yaklaşık yüz elli bin kuruluş olduğunu belirten konuşmacılar, sivil toplumların daha güçlü bir yapıya kavuşması için benzer çalışmaların artması gerektiğini belirtti. Özellikle medya kullanımı, iletişim eksikliği ve algı yönetimi konularında sivil toplumların desteklenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Programın sonunda katılımcılar sivil toplum alanında böyle bir çalışma yapmasından dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ederek, Türkiye’den böyle bir örneğin model teşkil edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.