Sorunların nedeni eğitimde kalitesizlik

Sorunların nedeni eğitimde kalitesizlik

Okul açılışında konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Bugün bizi üzen birçok olayın altında eğitimdeki kalitesizliğin ve sorumsuzluğun da olduğunu hepimizin görmesi lazım." dedi

Çiçek, "Çürük binaların altına 'bu binalarda oturulabilir' imzasını atanlardan tutun, bunlara göz yumanlara, insanları ölüme terk edecek kadar vicdansızlara varıncaya kadar hepsinin özünde eğitimde kalite meselesi yatıyor'' dedi.
Çiçek, Ankara'nın Nallıhan ilçesinde eğitime başlayan Ankara Üniversitesi Nallıhan Meslek Yüksekokulu'nun açılış törenine katıldı.
Törene Çiçek'in yanı sıra milletvekilleri, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Nallıhan Belediye Başkanı Ahmet Adnan Okur, okulun yapımına katkı sağlayan işadamı Ayhan Sümer, çevre ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Cemil Çiçek, törende yaptığı konuşmada, okulun Nallıhan'a ve gençlere hayırlı olması dileğinde bulundu. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Taluğ'a ve okulun yapımında katkılarını esirgemeyen Ayhan Sümer'e ve Sümer ailesine teşekkürlerini iletti.
Çiçek, ''Buradan diğer üniversitelerimize bir yollama yapalım. Ankara'da çok sayıda üniversitemiz var. Ankara belediye hudutları dışına çıkmıyorlar. Suyun kaynağında Ankaralının susuz kalmaması gibi bir temennidir bu. Hocamıza teşekkür ediyoruz. Temenni ederim diğer üniversitelerimiz de ister vakıf ister devlet üniversitesi olsun Ankara'nın ilçelerine gerekli ilgiyi gösterirler ve onlar da bilimden eğitimden gerekli nasibi almış olurlar'' diye konuştu.
Bu türlü kurumların yaşamasının, yaşatılmasının sadece devlet katkısıyla olmadığını dile getiren Çiçek, ''Ayhan Sümer gibi Sümer ailesi gibi şükranla anacağımız pek çok hayırsever insanımız Türkiye'nin her tarafında eğitime çok büyük bir katkı sağlıyor. Bugün Türkiye'nin her tarafında benzeri okullar açıldı bunu da önemsiyoruz'' dedi.
Okulun büyüyeceğini, gelişeceğini ve yurt gerekeceğini dile getiren Çiçek, Ayhan Sümer'e seslenerek, ''İlk parayı ben veririm Ayhan Bey, geri kalanını siz de temin edersiniz. Bu işbirliğiyle yapılacak bir şeydir'' diyerek yurt yapılmasına da destek istedi.
-''Türkiye için eğitim önemli''-
Eğitimin en gelişmiş ülkeler dahil herkesin en öncelikli konusu olduğunu vurgulayan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Eğitime katkı milletimizin geleceğine katkıdır. Özellikle bu katkı yapılan yer Nallıhan ise bunun ayrı bir önemi var. 'Türk milleti nasıl bir millettir, özelliği, güzelliği nedir' diye merak edenler varsa Nallıhanlıyı tanısın yeter. Ben öyle inanıyorum. Bunu lütfen siyasi beyan olarak değil, samimi bir kanaatim olarak kabul ederseniz memnun olurum.
Türkiye için eğitim önemli. Bir kanaatimi de burada ifade edeyim bugün yeterli eğitim veremediğimiz için karşılaştığımız birçok problemi kanunla çözmeye çalışıyoruz. Belki de en çok kanun çıkaran bizim Meclisimizdir. Halbuki bu kadar kanuna gerek yok insanlarımızı iyi eğitebilseydik. Karşılaştığımız her türlü sorunun temelinde, özünde eğitim yetersizliği yatıyor. Bunun üzerinde önemle durmamız gerekiyor. İlçelere yüksekokulların açılması önemlidir. Her ilde üniversitemiz var, bazı illerde birden fazla. Halbuki Cumhuriyetimiz kurulduğunda bir tek üniversitemiz vardı. Şimdi 165 üniversitemiz var.
Bunlar Türkiye için umut verici şeylerdir. Bunlara bakarak geleceğe daha fazla güvenle bakabiliriz. Bütün mesele bu okullarda okuttuğumuz çocuklarımızı iyi yetiştirmektir. Diplomanın bugün tek başına bir şey ifade etmediğini biliyoruz. Bir taraftan okutmak, eğitmek ama öbür tarafta kalitenin üzerinde durmalıyız. Bugün bizi üzen birçok olayların altında eğitimdeki kalitesizliğin ve sorumsuzluğun da olduğunu hepimizin görmesi lazım. Çürük binaların altına 'bu binalarda oturulabilir' imzasını atanlardan tutun, bunlara göz yumanlara, insanları ölüme terk edecek kadar vicdansızlara varıncaya kadar hepsinin özünde eğitimde kalite meselesi yatıyor. Bunu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum.''
Meslek yüksekokulunun Nallıhan için çok şey ifade ettiğini belirten Çiçek, ''Bu okul buradaki değişime gelişime önemli bir çerçeve de çizmiş olacaktır. Toplumlar değişiyor, burası da değişiyor. Eğer bunu bir bilimsel temele, eğitim temeline oturtamazsak bu değişim ve gelişim sonra yozlaşmaya dönüşüyor. Biz değişeceğiz, gelişeceğiz ama kendi değerlerimize sırt çevirmeden yozlaşmadan da geleceği doğru okuyacağız. Buralar önemli bir imkandır. Bu yüksekokulun Ankara Üniversitesinin himayesinde açılmış olması da Nallıhanlılar için bir şanstır. Emeği geçen katkı veren herkese teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.
-Diğer konuşmalar-
Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, okulun Nallıhan'a hayırlı olması dileğinde bulunarak, devlet-millet kaynaşmasının güzel bir örneğini hayata geçirdiklerini bildirdi.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ da Nallıhan'ın, Ankara'nın ilçeleri arasındaki önemine değinerek, ''Burası derin bir kültür hazinesinin olduğu bir ilçe. Bu güzel okulu ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' sözleriyle duygularını dile getirdi.
Prof. Dr. Taluğ, okulun Nallıhan'ın yaşamına zenginlik katacağını ifade ederek, ''Büyük umut ve sevgiyle geldik, Ayhan Sümer'e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum'' dedi.
Nallıhan Belediye Başkanı Ahmet Adnan Okur, çok heyecanlı ve gururlu olduklarını belirterek, bir hayali gerçekleştirdiklerini söyledi. Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak da mutluluğunu ifade etti.
Okulun yapımına katkı sağlayan hayırsever işadamı Ayhan Sümer de duygularının çok yoğun olduğunu dile getirerek, ''Bugün benim için çok özel bir gün. Uzak ve yakından gelen herkesi selamlıyorum. 1938'de tek bir ilkokulu olan Nallıhan'ın bugün meslek yüksekokuluna ulaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Nallıhan eğitime yatırım yapan ilçeler arasında öne çıkmaktadır. Bize bu sevinci yaşatanlara teşekkür ediyorum'' dedi.
Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi, TBMM Başkanı Çiçek ve diğer protokol tarafından kesildi. Okulu gezerek yetkililerden bilgi alan Çiçek, Akdere köyündeki bir restoranda yemek yedikten sonra ilçeden ayrıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.