Sorundan yana değiliz

Sorundan yana değiliz

Adliyedeki Konya Barosu'na ait fotokopi odalarının elektriğinin kesilmesiyle ilgili konuşan TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, sorunun yanlış iletişimden kaynaklandığını belirterek, elektriğin birkaç gün içerisinde başsavcının talimatıyla tekrar açılacağın

Konya Barosu'na ait adliyedeki A ve G blokta bulunan fotokopi odalarının elektriğinin “ticaret faaliyette kullanma” iddiasıyla Adalet Bakanlığı talimatı ile kesilmesi Konya Barosu Başkanlığı tarafından protesto edildi. Konya Barosu önünde gerçekleşen protestoya TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden baro başkanları ve çok sayıda oda üyesi destek verdi.

ÇÖZÜMDEN YANAYIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Barosu Başkanı Av. Fevzi Kayacan, “79 baro bir bütündür ve bu bütünlüğü bugün bir kez daha ortaya koyduk. Konuyla ilgili olarak yazılı bir metin çalışması hazırlamıştım ama şunu tüm içtenliğimle ifade etmek istiyorum. Barolar birliği hiçbir zaman sorundan yana değildir. Polemik oluşturmaktan yana değildir. Mesleğimizin özü itibariyle sorun oluşturan sorun üreten bir meslek grubuna sahip değiliz. Aksine sorunları adil bir şekilde çözüme kavuşturan ve bu anlamda bir misyon üstlenen meslek grubuyuz. Bu bakımdan yaşanan sorunun çözümlenmesinden yanayız. Bu anlamda her türlü yol ve yöntemi denedik. Nihayetinde her ne kadar bir basın metni hazırlamış olsam da çok kıymetli baro başkanımız Metin Feyzioğlu, başsavcımız ile görüşerek sorunu çözdü. Basın açıklamamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

ELEKTRİK TEKRAR AÇILACAK

TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ise, “Avukatlık mesleğinin özü her gün yaşadığımız irili ufaklı krizleri çözmektir. Biz bunu mesleğimiz gereği her gün yapıyoruz. Bugün de başka bir krizi çözmek için toplandık. Benim hayat tecrübemin bana ve meslektaşlarımıza öğrettiği gerçek şudur; bir çoğu aslında karşılıklı doğru iletişimler sağlanırsa sorun ya hiç çıkmaz ya da kolaylıkla çözülebilir. Konya gibi hoşgörünün memleketinde iletişimle sorun çözmek birçok yerden daha kolaydır. Konya'ya gelmeden önce sorunu Bakana ilettik. Bakan olaydan haberden olduktan sonra konunun iyi niyet çerçevesinde çözülebileceğini ifade etti. Ben de bugün sayın başsavcı ile görüşme yaptım. Kadir Gecesi'nin ferahlığı henüz üzerimizde iken sorunu çözmüş olduk.  Konya Borası'nda görev yapan değerli meslektaşlarımız için de görüşmemiz güzel geçmiştir” diye konuştu.

Sorunun yanlış iletişimden kaynaklandığını ifade eden Feyzioğlu, “Sayın başsavcımızın bize söylediği de teknik bir nedenle arıza çıkmazsa fotokopi odalarının elektriğinin açılacağını belirtti.

Önemli olan burada Konya Barosu meslektaşlarımın huzur içerisinde çalışmasıdır. Bu kucaklaşmaların tüm Türkiye'ye örnek olmasını arzu ediyorum. Sorun bugün ya da yarın çözülür. Sorunu çözmüş olmanın rahatlığı ile bayrama giriyoruz. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelirini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.