Sorgun'dan temayül açıklaması

Sorgun'dan temayül açıklaması

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, önceki akşam yapılan temayül yoklaması ve sonuçları hakkında bir açıklama yaptı

12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak Genel Seçimler’de milletvekili olabilmek için AK Parti Konya İl Teşkilatı’na başvuran aday adayları, daha önce düzenlenen bir program ile basına ve kamuoyuna tanıtılmıştı. Önceki gün ise aday adayları için ilk oylama heyecanı vardı. AK Parti Konya İl Teşkilatı mensupları, 14 isme oy vererek 11 Nisan’da açıklanacak aday listesinde yer almasını istedikleri aday adaylarını belirledi. Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Kongre ve Kapalı Spor Salonu’nda saat 10’da başlayan oylama, akşam saat 16’ya kadar sürdü ve sonrasında sandıklar açılarak oylar tek tek sayılmaya başlandı. Saat 22:15’te ise sonuçlar, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun tarafından basına ve kamuoyuna açıklandı.
SORGUN: TEMAYÜL YOKLAMASI’NA
AŞIRI ANLAM YÜKLENMEMELİ
Sabahın 10’undan akşamın 10’una kadar yani 12 saat boyunca temayülü ve sonuçlarını sabır ile bekleyen herkese teşekkür eden Başkan Ahmet Sorgun, yapılanın sadece bir temayül yoklaması olduğunu dile getirdi. Sorgun; “Yaptığımız, teşkilatımızın görüşünü almak ve sürecin demokratik olarak ilerlemesini sağlamaktır. Süreç bugüne ‘Barış İçinde Yarış’ havasındadır. Bu havanın sonuna kadar da süreceğinden eminiz. Dediğimiz gibi bu bir temayül yoklamasıdır, nihai bir sonuç asla değildir. Yoklamaya aşırı bir anlam yüklenmemelidir” dedi.
“TÜM ADAY ADAYLARIMIZLA
HER ZAMAN ÇALIŞABİLİRİZ”
157 aday adayı için 14 sandıkta ve 93 kabinde teşkilat mensuplarının oy kullandığını aktaran AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, aday adaylarının önlerinde 11 Nisan’a kadar bir zamanın olduğunu, aday adaylarından bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi. 11 Nisan’a kadar 2 mülakatın olduğunu daha sonrasında ise üst komisyonun da bir değerlendirme yaparak bir karara varacağını dile getiren Ahmet Sorgun; “Bizler sadece seçime kadar değil seçimden sonra da tüm aday adaylarımız ile birlikte çalışmak istiyoruz. Partimize, Konyamıza ve ülkemize katkı yapmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır” ifadelerini kullandı. Sorgun son olarak temayülün başarılı ve sorunsuz bir şekilde geçmesinde emeği geçen aday adaylarına, teşkilat mensuplarına ve ilgi gösteren tüm basın yayın kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.