Sonbaharda Konya pilavı bir başka güzel!

Sonbaharda Konya pilavı bir başka güzel!

Konya'nın kendisine has özellikleriyle meşhur olan ve özellikle yaz döneminde artan düğünleri okulların açılmış olmasına rağmen devam ediyor.

Konya'nın kendisine has özellikleriyle meşhur olan ve özellikle yaz döneminde artan düğünleri okulların açılmış olmasına rağmen devam ediyor. Düğünlerin okulların açıldığı döneme de sarkmasında bu yıl Ramazan ayının yaz mevsiminin ortasına denk gelmesinin etkili olduğu tahmin ediliyor. Özellikle haftasonları düğün salonlarında adeta yer bulunamazken, Konya'ya özgü olan düğün pilavı da sadece Konyalıların değil, farklı illerden düğün pilavının namını duyup gelenlerin de ilgisini çekiyor.

TAŞKAZANLAR’IN MUTLU GÜNÜ

Geçtiğimiz haftasonu oğlunu evlendiren Muhsin Taşkazan da düğün töreninde davetlilere Konya'nın geleneksel düğün pilavını ikram etti. Düğün törenine Konya'nın yanı sıra farklı illerden de çok sayıda davetli icabet etti. Düğünde ikram edilen düğün pilavı özellikle Konya dışından gelenlerin damaklarında farklı ve unutulmaz bir lezzet bıraktı. Taşkazan ailesi de uzun süre misafirlerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.