Son Şampiyon Kupa'da kazandı

Son Şampiyon Kupa'da kazandı

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor TFF 3. Lig ekiplerinden Batman Petrolspor'u 3-0 mağlup ederek rövanş maçı için avantaj yakaladı.

Atiker Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası  5.tur  ilk maçında deplasmanda Batman Petrolspor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı ekip rakibini 3-0 yenerek tur için büyük avantaj sağladı.  Bu maçın rövanşı ise  12-14 aralık tarihlerinde Konya’da oynanacak. Atiker Konyaspor’un  Batman Petrolspor karşısında gollerini Vedat Bora ve Manyama(2) kaydetti.   

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın 14. Dakikasında gelişen Atiker Konyaspor atağında Vedat Bora’nın ceza sahasına yaptığı ortada bomboş pozisyonda topa iyi yükselen Manyama’nı kötü kafa vuruşu auta gitti.

Maçın 22. Dakikasında gelişen Atiker Konyaspor atağında  Eze aldığı pasla kaleci ile karşı karşıya kaldı Eze’nin vuruşunu Ökkeşcan çıkardı. Dönen top  Musa Araz’ın önünde kaldı  Araz vuruşunu yaptı ancak top defanstan oyun alanına döndü.

Maçın 29. Dakikasında gelişen Atiker Konyaspor atağında sol taraftan yapılan ortayı Batman Petrolspor kalecisi Ökkeşcan elinden kaçırdı. Arka direkte bu topu beklemeyen Vedat Bora’ya çarpan top direğin dibinden auta gitti.

Maçın 37. Dakikasında gelişen Atiker Konyaspor atağında Manyama’nın sağ tarafa derin gönderdiği topa iyi hareketlenen Vedat Bora kalecinin altından topu filelerle buluşturdu 0-1.

İKİNCİ YARI

Maçın 46. Dakikasında gelişen Atiker Konyaspor atağında Musa Araz’ın uzaktan sert şutunu kaleci Ökkeşcan çıkardı. Dönen topa Vedat Bora vurdu ama  top üstten auta gitti.

Maçın 55. Dakikasında gelişen Atiker Konyaspor atağında Batman Petrolspor ceza sahasına atılan uzun topu kaleci Ökkeşcan ceza sahası dışında kafayla uzaklaştırmaya çalıştı. Ökkeşcan’ın kafa vuruşu Manyama’ya çarparak önünde kaldı ve Manyama topu filelerle buluşturmakta zorlanmadı 0-2.

Maçın 58. Dakikasında gelişen Batman Petrolspor atağında Reha Kurt ceza sahası uzak köşesinde kaleci Patrick ile karşı karşıya kaldı. Topu kalecinin yanından kaleye gönderdi. Boş kaleye giden topa son anda yetişen Kadir Kaan direk dibinde topu kornere  attı.  

Maçın 65. Dakikasında gelişen Atiker Konyaspor atağında Manyama Eze ile paslaşarak ceza sahasına girdi ve topu filelerle buluşturdu 0-3.

Karşılaşma 3-0 Atiker Konyaspor’un  üstünlüğü ile tamamlandı.

Yedek ağırlıklı kadro ile oynadı

Ligde sıkıntılı günler geçiren Atiker Konyaspor Batman Petrolspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada rotasyonlu ve yedek ağırlıklı bir kadro ile mücadele etti. Yeşil-beyazlı ekip maça    

Patrik Carlgren, Wilfred Moke, Kadir Kaan Özdemir, Petar Filipovic, Volkan Fındıklı, Ömer Ali Şahiner, Lebogang Manyama, Amir Hadziahmetovic, Vedat Bora, Musa Araz, Patrick Friday Eze 11 ile başladı.

Daha sonra Mehmet Özdilek Ömer Ali Şahiner-Savaş Polat, Eze-Evouna değişiklikleri yaptı. İsmail Güven ise maç esnasında sakatlanan Volkan’ın yerine oyuna dahil oldu.    

Batman taraftarı maça büyük ilgi gösterdi

Atiker Konyaspor’un  Ziraat Türkiye Kupası  5.tur  ilk maçında deplasmanda Batman Petrolspor ile karşı karşıya geldi. Batman 16 Mayıs Şehir Stadyumu’nda  oynana karşılaşmaya Batmanlı futbolseverler büyük ilgi gösterdi. 4 bin 500 kişi kapasiteli stadyumda 4 bin taraftar maçı takip etti. maça giremeyen taraftarlar ise evlerin balkonları ve stadyum yakınındaki inşaatın çatısından karşılaşmayı takip etti. 

Batman Petrolspor taraftarı takımlarına yaptığı koreografi ile destek olurken  futbolcular sahaya  “ Burası Batman burada küfür” pankartıyla çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.