Son Ödül'e büyük ilgi

Son Ödül'e büyük ilgi

Konya'da Büyükbayram Ortaokulu'nda Görsel Sanatlar Öğretmeni olan Mehmet Kahraman'ın, başta Konya olmak üzere ülkenin birçok ilini uluslararası platformda tanıtmak için kültür sanat alanında yazdığı ilk eseri “Son Ödül” okuyucuları ile buluştu

Yazar Mehmet Kahraman'ın “Son Ödül” isimli romanı İdefix,D&R, kitapyurdu.com ve tüm kitapçılarda satışa sunuldu.  Ailesi tarafından tam donanımlı yetiştirilmiş Fatih adındaki idealist bir gencin hikayesinin anlatıldığı kitap ile ilgili bilgiler veren Yazar Kahraman,  hikaye kahramanının Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi olduğunu belirtti.

KONYA İÇİN ÖNEMLİ BİR ESER

Bu gencin Kadim medeniyetlerden günümüze bakış" isimli uluslararası büyük bir projeyi Erasmus merkezine sunmasıyla hikayenin başladığını söyleyen Kahraman, kitabın konusunu şöyle anlattı: “Yahudi dinine mensup Almira maddi anlamda Fatih'e destek verir ve aralarında gönül ilişkisi başlar.Yurtdışından dünyanın bir çok üniversiteli genç Fatih ve Almira'nın projesini gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye gelirler. Üniversiteden sınıf arkadaşı Konya'lı Eren yurtdışından gelen Japonyalı Ayumi'yle samimi bir dostluk başlatır.Gizemli insan Hüsrev ve Eren'in de projeye destek vermesiyle konu uluslararası gençlik kongresine dönüşür.Bu durumdan fazlasıyla rahatsız olan küresel karanlık güç odakları bu gençleri engellemek için her türlü pusuyu ve kirli planları devreye sokarlar. Gençler başta İstanbul, Edirne, Çanakkale,izmir (Seferhisar,Efes), Fethiye(Muğla) gezisinden sonra Konya'ya gelirler.Konya büyükşehir belediye başkanı gençleri sıcak ve samimi bir karşılama töreniyle misafir eder ve Konya'da etkinlikler gerçekleştirirler.Gezi grubu Konya hakkında yeterince veri topladıktan sonra Aksaray'a gelirler ve genç belediye başkanına misafir olurlar.Belediye başkanıyla birlikte Zinciriye medresesi atölyesinde bir kaleydeskop (çiçek dürbünü) yaparlar ve Piri Reis haritasındaki şifreleri bu çiçek dürbünüyle çözmüş olurlar.Sonrasında çok daha büyük saldırı başlatan karanlık güç odakları bu gençleri yok etmek üzere harekete geçerler.Gençler canlarını hiçe sayarak Fatih Sultan Mehmet'i model alan idealist genç Fatih'in liderliğinde kültürel evrensel barış yolculuğundan geri adım atmazlar.”

KİTABI 4 YILDA YAZDIM

Hayat Yayın grubuyla 3 roman için sözleşme yaparak geri planda 7 adet daha roman projesini hazırladığını dile getiren Kahraman,  bu romanın senaryosuna çok güvendiğini ve yaklaşık 4 yıl gibi yoğun tempoyla araştırma,inceleme yaparak yazdığını ifade etti. Yazar Kahraman 7'den 77'ye tüm halkımızın okuyabileceğini ve romanın içerik olarak oldukça zengin olduğunu ifade etti. “Dijital teknoloji ve kitle iletişim araçlarının gençlerimiz üzerinde yaptığı ağır tahribat ve negatif etkisini kırabilmek için böylesi bir romanı eğitimci sorumluluğu kapsamında yazma gereği duydum” diyen Kahraman,  “Artık gençlerimiz rol model olarak milli ve manevi değerlere sahip roman kahramanı Fatih gibi gençleri örnek alarak yeniden silkinerek ben ne yapmalıyım ülkem için insanlık için  sorusunu sordurmayı amaçladım. Konya başta olmak üzere tüm il ve ilçelerde yoğun imza günleri ve söyleşiler yaptım. Bu konuyla ilgili olarak tüm Konya'lı hemşehrilerimizden yoğun destek ve ilgi bekliyorum. Nihai hedefim bu romanın filmini çektirmek. Kültür ve sanat seferberliğine katkı yapmak” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.