‘Son nefesten önceki doktor’ yılın hekimi seçildi

‘Son nefesten önceki doktor’ yılın hekimi seçildi

Konya Numune Hastanesi Anestezi ve Reaminasyon Bölümü ile Organ Nakli Birimi Sorumlusu Dr. Ayhan Onur, yaptığı başarılı çalışmalarla Sağlık Bakanlığı tarafından Konya'da ''Yılın Hekimi'' seçildi.


 
Dr. Ayhan Onur, şuan Konya Numune Hastanesi Anestezi ve Reaminasyon Bölümü ile Organ Nakli Birimi Sorumlusu olarak görev yapıyor. 
21 yıllık doktor olan Onur, özellikle travmalarda hastalarını yaşatabilmek için, ekibiyle birlikte büyük özveri gösteren Onur, bu özelliği nedeniyle hastanede, ''Sırattan önceki son adam'' olarak biliniyor. 
Onur, Türkiye'deki devlet hastaneleri içinde ilk kez reaminasyon servisini görev yaptığı Konya Numune Hastanesine 7 yıl önce kazandırdı. 
Hayata döndürdüğü hasta sayısında önemli bir başarı kazanan Dr. Onur, görev yaptığı hastaneyi Türkiye'deki hastaneler içinde organ nakliyle de 3. sıraya yükseldi. 
Dr. Ayhan Onur yaptığı açıklamada, hayatı dolu dolu geçirmeye çalışan biri, olduğunu hayata pozitif bakmaya çalıştığını söyledi. 
Mesleğine çok zor ekonomik şartlarda okuyarak sahip olduğunu belirten Onur, ''Bu nedenle benim için hayatta 'imkansız' diye bir şey yok. Yaklaşık 8 yıl önce çalıştığım hastaneye ağır hastaların bulunduğu reaminasyon servisini açmaya karar verdiğimde, herkes çok şaşırdı. Bunu imkansız gördüler. Ancak Türkiye'de ilk kez bir devlet hastanesine 7 yıl önce Reaminasyon Servisi'ni açtım'' dedi. 
Ölüm oranı yüksek bir serviste çalıştığını, herkesin umudunu kestiği travmaların geldiği bir ünitede çalıştığını ifade Onur, şunları kaydetti: 
''Bu serviste, yaşattığımız hasta bakımından dünya standartlarının üstünde bir performans sergiledik. Hastanemiz organ naklinde Türkiye'de bağış konusunda 3. sırada yer alıyor. Bunlar gurur verici şeyler. Başarımızı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Pakistan ve Sudan'da da görev yaptım. Değişik konularda kitap yazdım. Patent almayı bekleyen 3 buluşum var. Ben araştırmayı ve insanları yaşatmayı seven bir insanım.'' 
Sağlık Bakanlığı tarafından 2009 yılında Konya'da ''Yılın Hekimi'' seçildiğini vurgulayan Onur, ''Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen törenle takdirname ve teşekkür plaketimi, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın elinden bizzat aldım. Bu ödüller tabi ki mutlu ediyor ancak hayata yeniden döndürdüğümüz hastalarımızı gördüğümde asıl o zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorum'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.