Soma'daki Yaşlılara Sinema Keyfi

Soma'daki Yaşlılara Sinema Keyfi

Manisa'nın Soma ilçesinde Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi içerinde bulunan huzurevi biriminde yaşayan yaşlılara her hafta yerinde sinema izleme keyfi yaşatılıyor.Birimde haftanın her pazartesi gününde huzurevi sakinlerinin huzur sinemada özellikle...

Manisa'nın Soma ilçesinde Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi içerinde bulunan huzurevi biriminde yaşayan yaşlılara her hafta yerinde sinema izleme keyfi yaşatılıyor.

Birimde haftanın her pazartesi gününde huzurevi sakinlerinin huzur sinemada özellikle Türk filmleri izletiliyor. Birimde yapılan bu faaliyetle ilgili bilgi veren Huzurevi Müdürü Cafer Öcal, "Huzur sinemamız bizim yaşlılarımızın burada tek başlarında sadece ye, iç, yat modeli olmasın günlük faaliyetlerle zamanlarını değerlendirelim. Geziler, kamplar, çarşı gezileri, çevre doğa gezileri, kültürel faaliyetler, el çalışmaları yanında birde dedik sinema faaliyetimiz olsun. Buradaki amacımız bizim yaşlılarımızın zihinsel ve fiziksel ruhsal açıdan bu yaşlılık dönemini en az kayıplarla kapamaları bilindiği gibi yaşlılığı durdurma şansımız yok ama yaşlılığının bu süreçten etkilenmesini minimum seviyede tutma açısından zihinsel gelişimlerini çok katkıda bulunacağını düşünerek bu çalışmayı başladık. Bu filmler sayesinde yaşlılarımız özellikle Türk filmlerini çok sevdikleri için, Türk filmlerinde çıkan kılıklar, kıyafetler, araçlar hatta filmlerde geçen şarkıları daha bir beğeniyle ilgiyle izlemekte gençlik yıllarında belki önünden geçti belki izleyemediği filmleri şimdi izleme şansları doğmuş oluyor. Onlar açısından da ve kendi gençlikleri kullanan araçları da şarkıları da imdi görerek beyin cim lastiği yapma şansları oluyor. Zihinsel gelişimleri açısından da büyük bir katkı sağladığını düşünüyoruz" diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.