Soğuktan korunmak için doğru beslenmeye dikkat edin

Soğuktan korunmak için doğru beslenmeye dikkat edin

Konya Özel Selçuklu Hastanesi Diyetisyeni Tuba Nergiz, vücut direncini yükseltmek için mevsim değişikliğinde yenilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Nergiz, yaptığı yazılı açıklamada, bu dönemde hava değişimlerinin sert yaşandığını, hastalıklarla sık karşılaşıldığını bildirdi. Yaşamın her döneminde olduğu gibi bu dönemde de yenilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Nergiz, şunları kaydetti: ''Grip, soğuk algınlığı, nezle, sinüzit gibi hayat kalitemizi düşürücü, bizi sosyal hayattan soyutlayıcı hastalıklarla bu dönemde baş etmek için özellikle beslenmeye son derece özen gösterilmeli. Vücudumuzun ihtiyacı olan ve gücümüzü artırıcı vitaminleri, mineralleri mevsime uygun sebze, meyve ve tahıllardan kolayca alabiliriz. Bağışıklığı güçlendirici etkisi olan A vitamini, C vitamini, E vitamini, çinko içeriği yüksek olan besinler bolca tüketilmelidir. Bunun için bol sebze ve meyve tüketilmelidir. Özellikle C vitamini içeriği yüksek olan turunçgiller, E vitamini içeren elma ve A vitamini içeriği yüksek olan kayısı ve havuç gibi besinlerin tüketimi artırılabilir.''
Nergiz, soğuk havanın etkin olduğu kış günlerinde güneşin verdiği D vitamininin az olduğunu, bu vitaminin alınması için, balık ve süt ürünleri tüketiminin artırılması gerektiğini dile getirdi.
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.