Soğukta sağlığınızı koruyun

Soğukta sağlığınızı koruyun

Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal kış döneminde seçilen giysilerin ısıtıcı, fakat kesinlikle terletmeyen kıyafetler olması gerektiğini ifade etti. Dr. Önal salgın hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı ve alınabile

Kış aylarında soğuk havalardan korunmak için ısıtan giysiler tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Önal, “Kişiyi terletmeden ısıyı sağlayacak palto, kaban, bere, atkı gibi kıyafetler kullanılması soğuklardan korunmada alınabilecek kişisel önlemlerden bazılarıdır” dedi. Dr. Sait Önal’ın önerileri şöyle:

Çok kalın giysiler yerine vücudu havasız bırakmayacak şekilde bir giyim tarzı belirlenmelidir
Yünlü, pamuklu giysiler tercih edilmelidir
Kıyafetler temiz tutulmalı. Eve gidildiği zaman dış kıyafetleri diğer temiz kıyafetlere vs.. temas ettirilmemeli. Evde giriş kısmında tutulmalı.
Tercih edilen atkılar temiz olmalı. Temiz tutulmadığı takdirde ise bazı enfeksiyonlara neden olacak mikroplar ortaya çıkar ve bu mikroplar nefes alıp verme sırasında insan vücuduna girer. Bu da bazı solunum rahatsızlıklarına sebep olabilir.
Bunun dışında kışın yaygın olan salgın hastalıklardan korunmak için bazı tedbirler alınabilir.
Sigara içilen ortamlardan uzak durun ve kesinlikle sigara içmeyin.
Eller sık sık temizlenmeli ve yıkanmalıdır, Çünkü eller etrafla sürekli temas eden uzuvlarımızdandır ve el yoluyla mikroplar çok kolay yayılabilir. Bu yüzden elleri temiz tutmak mikropların uzaklaştırılmasında oldukça önemlidir.  Hapşırma ve öksürme sonrasında eller mutlaka yıkanmalıdır ve günlük hayatta sık sık özellikle kışın ağız ve burun temizliği yapılmalıdır.
Hasta olan kişilerden uzak durmak, yakın temasa girmemek de son derece önemlidir. Özellikle bebek ve çocuklar için bu daha da önemlidir. Metabolizmaları yetişkinlere göre daha zayıf olan çocuklar hasta olan kişilerden uzak tutulmalı, hastalık sahibinin bulunduğu odada bulundurulmamalı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.