SOBE'de güç birliği

SOBE'de güç birliği

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı, çalışmaların gözden geçirildiği ve daha etkin sunulacak hizmetlerin değerlendirildiği istişare toplantısını kent protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirdi

Selçuklu Belediyesi ev sahipliğinde Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfında düzenlenen istişare toplantısında 30 kişiden oluşan vakfın mütevelli heyetinin yanı sıra Konya üst düzey protokolü de yapılacak bütün faaliyetlere destek için bir araya geldiler.   

Dünya genelinde ve ülkemizde her yıl giderek hızlı artış gösteren otizmli bireyler için farkındalık oluşturma ve onların sosyal hayata geçişlerini sağlama noktasında yüzlerce otizmli bireye ve ailelerine hizmet veren Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı, tüm etkinliklerde kent protokolünün desteğiyle bilimselliği ve başarıyı ön planda tutmaya devam ediyor.  Yurtiçinde ve yurtdışında örnek model olarak kabul edilen Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfının,  yüksek maliyetlerle yerine getirdiği çalışmaların sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla yapılan istişare toplantısına; Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak, SOBE Genel Koordinatörü Fatma Güllüoğlu, Eğitim Uzmanları ve otizmli bireylerin aileleri katıldı. Programın açılış konuşması için söz alan Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı Başkanı Mustafa Ak, Selçuklu Belediyesinin sosyal sorumluluk anlayışı ile yapmış olduğu bir tesisin çalışmaları konusunda bilgi verdi. SOBE’nin Türkiye’nin en kapsamlı ve en güzel otizm merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Ak, Otizmli çocukların hayatlarını kolaylaştırmak, ailelerine destek vererek  ailelerin çocuklarıile birlikte sosyal hayata dahil edebilmelerini sağlamakamacıyla yola çıktıklarını ifade ederek şunları söyledi;  “SOBE’nin geçmişi 7 yıl öncesine dayanıyor. Bundan 2 yıl önce 30 mütevelli heyeti ile birlikte Sobe Vakfını oluşturduk. Otizmle en iyi mücadele yolu yoğun eğitimdir. Özellikle küçük yaşta verilen eğitim çok önemlidir.

Tesisimizi açtıktan sonra spor salonlarımızı, binicilik tesisimizi, havuzumuzu ve el becerilerinin geliştirildiği etkinliklerimizi faaliyete geçirdik. Otizmde yoğun bir eğitim ve eğitimde süreklilik önemli olduğu için konusunda uzman eğitim kadrosunu ve idari yapımızı oluşturduk. Akademik çalışmalara Necmettin Erbakan Üniversitemiz destek verdi. Üniversitemiz bizlere destek vermek üzere otizm uygulama merkezi kurdular. Tabi burada otizmli bireylerimize eğitimler birebir verilmekte ve yoğun bir çaba harcanmaktadır. Normal bir eğitimden kat kat fazla bütçe gerektirmektedir. Devletimiz  eğitimlerin sadece 2 saatini karşılamaktadır. Fakat 25-30 saat eğitim verilmesi yönünde programlarımız mevcuttur. Şu ana kadar mütevelli heyetimizin destekleriyle bugünlere ulaştık. Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfımız, sadece ilimiz için değil, ülkemiz için bir örnek. Türkiye’nin her yerinden yerel yönetimlerden, sağlık müdürlüklerinden, sosyal hizmetlerden yöneticiler gelerek tesislerimizi incelediler ve böyle bir tesisi kendi şehirlerinde uygulamak için çalışmalara başladılar. Yani tesisimiz tüm şehirlerimiz için en iyi bir model olarak görülmektedir. Tüm bu faaliyetlerin artarak devam edebilmesi için önemli desteğe ihtiyacımız var. Sosyal hayatın bir parçası olan bu çalışmalara toplumumuzun sahip çıkmasını istiyoruz, maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz” dedi. 

İstişare toplantısında son olarak söz alan Konya Valisi Yakup Canpolat da konuşmasında dezavantajlı gruplar olarak bilinen yaşlıların, hastaların, otizmlilerin ve tüm engellilerin yaşadığı sıkıntıların sosyal sorumluluk kapsamında devlet millet işbirliği ile çözülebileceğinin altını çizdi. Vali Canpolat konuşmasına şöyle devam etti;  “Kurumlarımız nasıl sosyal sorumluluk projeleri yapıyorsa, iş adamlarımızın da hali vakti yerinde olan kişilerin de bu sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almaları gerekmektedir. Artık iletişim çağındayız. İnsanların birbirinden haberdar olmaması mümkün değil. Kent yaşantısı maalesef insanları yalnızlaştırdı. Diğer insanların yaşantısına daha duyarsız hale geldik. Bu şekilde modern çağın getirdiği yaşantı bizleri daha gerilere getirdi. Eskiden daha etkin olan aile, mahalle ve köy kavramları gücünü giderek yitirmeye başladı.

Toplumun her ferdinin maddi manevi anlamda sosyal sorumluluk projelerinde yer alması gerekmektedir. Her şeyi devletten bekleyen mantığı da değiştirmemiz gerekiyor. Kurumlar yapılması gereken çalışmalara her zaman öncülük ediyorlar. Fakat böyle hayırlı ve güzel işlerin sürdürülebilirliği için artık toplumumuzun her kesimi katkıda bulunursa yapılan işleri daha ileriye sağlıklı bir şekilde taşıyabiliriz. Otizm konusunda dünya genelinde ciddi bir tehdit var. Toplum olarak hem bilimsel anlamda hem de fiziki altyapılarımızla gelecek tehditlere karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Vakıf bünyesinde görevli personellerimize, gönüllü hizmet veren kurum kuruluş ve hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum”dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.