SMMMO'dan Asgari Sermaye artırım uyarısı

SMMMO'dan Asgari Sermaye artırım uyarısı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, anonim ve limited şirketlerde asgari sermaye artırımı için son tarihin 31 Aralık 2011 olduğu hatırlatmasında bulundu

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, anonim ve limited şirketlerde asgari sermaye artırımı için son tarihin 31 Aralık 2011 olduğu hatırlatmasında bulundu.
Başkan İsmail Turan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Kamuoyunun da bildiği üzere şirketlerin sermaye tutarlarıyla ilgili olarak limited şirketlerde asgari 5 bin TL, anonim şirketlerde de asgari 50 bin TL sınırları getirilmişti. Konuyla ilgili olarak da sermayelerin asgari tutarlara tamamlanmasına ilişkin olarak Aralık 2008 'de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca yayınlanan 2008/2 sayılı iç ticaret tebliği ile 31 Aralık 2009 tarihi son gün olarak belirlenmişti. Ancak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca 26 Aralık 2009 tarihinde yayımlanan 2009/3 sayılı iç ticaret tebliği ile bu süre 31 Aralık 2011 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu sebeple sermayeleri 50 bin Türk Lirası'ndan az olan anonim şirketler ile 5 bin Türk Lirası'ndan az olan limited şirketler 31 Aralık 2011 tarihine kadar sermayelerini yeni asgari miktarlara yükseltmelidirler. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın konuya ilişkin tebliğine odamızın web sitesinden ulaşılabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.