Skoda Citigo huzurlarınızda

Skoda Citigo huzurlarınızda

Skoda'nın A segmentinde yer alan ilk otomobili Citigo, 26 bin 632 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu.

Skoda'nın A segmentinde yer alan ilk otomobili Citigo, 26 bin 632 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu.
    
Skoda'nın tüm dünyada yükselişe geçen A segmentindeki ilk aracı olan Citigo, 5 kapılı seçeneğiyle Türkiye pazarındaki yerini aldı. Markanın Türkiye'de satışa sunulan 6. modeli Citigo, üstün güvenlik özellikleri, yakıt cimrisi motoru, küçük dış boyutuna karşın geniş olan iç mekanı, kullanım kolaylığı ve 26 bin 632 liradan başlayan tanıtım fiyatlarıyla sınıfına hareket getirmeyi amaçlıyor.
    
Skoda Türkiye Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu, Citigo'nun lansmanında yaptığı konuşmada, Türkiye otomotiv pazarında en az satan segmentlerden birinin A segmenti olduğunu ve kendilerinin Citigo ile bu segmentte en fazla satan iki modelden biri olmayı amaçladıklarını kaydetti.
    
Kadirbeyoğlu, eylül ayı itibariyle Skoda Türkiye olarak binek otomobil satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 oranında artırdıklarını ifade ederek, yılın tamamında da bu yukarı yönlü performansı sürdürmeyi amaçladıklarını ifade etti.
    
Skoda'nın global olarak geçen yıl 900 bin adet civarında araç sattığını hatırlatan Kadirbeyoğlu, Skoda'nın hedefinin 2018 yılına kadar bu rakamı iki katına çıkarmak olduğunu anlattı.
    
Kadirbeyoğlu, Skoda Türkiye olarak, 2011 yılında 10 bin adetlik barajı araç tedariki yüzünden yakalayamadıklarını dile getirerek, bu yıl 10 bin adetlik satış bandını aşacaklarını belirtti.
    
Asıl hedeflerinin 2015 yılına kadar Türkiye'de yüzde 3 pazar payına ulaşmak olduğuna işaret eden Kadirbeyoğlu, 2015 yılına kadar Türkiye'de binek otomobil satışlarının 1 milyon adetlere ulaşılmasının öngörüldüğünü, 1 milyon adetlik pazarda yüzde 3'lük pazar payının 30 bin adetlik satış anlamına geldiğini söyledi.
    
Kadirbeyoğlu, Citigo için 2013 yılında 500 adetlik bir satış hedefleri olduğunu dile getirerek, A segmentinde satılan araç adedine bakıldığında bu satış hedefinin bir anlamda segmentin yüzde 50'sine talip oldukları anlamına geldiğine dikkati çekti.
    
2013 yılına kadar gelecek yeni modellerle birlikte Türkiye otomotiv pazarının yüzde 90'ına hitap edecek ürünlere sahip olacaklarını dile getiren Kadirbeyoğlu, bu durumun Skoda Türkiye olarak satış performanslarına olumlu yansıyacağını bildirdi.
    
Kadirbeyoğlu, global olarak Skoda'nın Türkiye otomotiv pazarını istikbal vaat eden pazarlar arasında gördüğünü ifade ederek, Skoda'nın Rusya, Çin ve Hindistan ile birlikte Türkiye pazarına da büyük önem verdiğini kaydetti.
    
     -Skoda Citigo-
    
     Yeni Skoda logosunu taşıyan ilk model olma özelliğine sahip Citigo, tasarımıyla hemen dikkati çekiyor. Markanın yeni aile yüzüne uygun bir ön tasarıma sahip Citigo, iri ön farları, krom çerçeveli radyatör ızgarası, gövde rengi tamponuyla kendisine has bir görüntü sunuyor.
    
3,56 metre uzunluğu, 1,65 metre genişliği ve 1,48 metre yüksekliğiyle sürücüsüne şehir trafiğinde pratik bir kullanım sunan Citigo, 2,42 metrelik dingil mesafesi sayesinde 4 kişinin aynı anda konforlu ve rahat bir yolculuk yapmasını sağlıyor. Citigo'nun 234 litrelik bagaj hacmi, arka koltukların yatırılması ile birlikte 942 litreye kadar çıkabiliyor.
    
Türkiye'de 60 HP'lik 1.0 litre hacimli ve 3 silindirli benzinli motorla satılmaya başlanan Citigo, şehir trafiğindeki performansı ve en önemlisi cimri denilebilecek yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.
    
60 HP'lik motor, 5 ileri manuel şanzımanıyla 0'dan 100 kilometreye 14,4 saniyede çıkarken, 160 km/s maksimum hız yapabiliyor. Aracın yakıt tüketimiyse 100 km'de ortalama 4.5 litre. Citigo'nun 5 ileri otomatik seçeneğindeyse bu değer 4.4 litreye iniyor.
    
Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alan Citigo'da sürücü ve yolcu hava yastıklarının yanı sıra baş ve göğüs koruma özellikli ön, yan hava yastıkları da tüm donanım seviyelerinde standart sunuluyor.
    
Citigo'nun otomatik vites seçeneğinde ayrıca Yokuş Kalkış Desteği (Hill Holder) ve Elektronik Denge Kontrolü (ESC) de standart olarak bulunuyor. Sadece ASG şanzıman ile satışa sunulan ve zengin ekipman özellikleriyle dikkat çeken Elegance donanım seviyesi 30 bin 653 liradan satışa sunuluyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.