SKM'de etkinlikler dolu dolu geçecek

SKM'de etkinlikler dolu dolu geçecek

Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)'de 27 Mart-9 Nisan tarihleri arasında bir birinden güzel etkinlikler düzenlenecek

Nasıl bir şey olurdu böylesi bir insanla yaşamak? 

17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere’in ünlü eseri Cimri tam da bu soruya cevap aratıyor izleyenlerine. Büyük komedya yazarı Moliere, güldürücülüğünü kaybettirmeden ciddileştirdiği komedyasında birçok insanın iç ve dış yapısına bakıyor, garip rastlantılara tanık oluyoruz. Oyun ilk kez Moliere tarafından 1668 yılında yazılmış ve aynı yıl 1668 Palais Royal’ da oynamıştır.

Paradan başka hiçbir şeye değer vermeyen çok zengin olmasına rağmen hastalık derecesinde cimri bir adam olan Harpagon’ un davranışları komedi tarzında sergilenmiştir.

Harpagon’ un şahsında cimri bir adamın düştüğü gülünç durumlar, sergilediği tuhaf davranışlar ve bunlardan çıkarılacak derslerin konu alındığı Cimri 28 Mart 2019 Perşembe saat 20:00’ da SKM Konya Oditoryum sahnesinde izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

Peter Pan Müzikali

Peter Pan, kendisi gibi büyümek istemeyen başka çocuklarla birlikte Neverland’ da (Olmayan Ülke) yaşar, arada bir evlere girerek başka çocukları büyümemeleri için kandırarak Neverland’ e götürmeye çalışır. Darling’ lerin üç çocuğu, Wendy, John ve Michael bir gece Peter Pan’ ın peşine takılırlar ve gökyüzünde süzülerek Olmayan Ülke’ ye giderler. Burada kayıp çocuklarla, kızılderililerle, denizkızlarıyla karşılaşır, korsanların kötü ruhlu lideri Kaptan Hook’ la savaşırlar. 
Bir sürü nefes kesen macera yaşadıktan sonra Peter Pan’ in karşı çıkmasına rağmen anne ve babalarını özleyerek evlerine geri dönerler. 
Oyun izleyiciyi, bir yandan fantastik kurgusu ile hiç büyümememin cazibesine doğru sürüklerken diğer yandan gerçekten ihtiyacımız olan sevgiye ne denli muhtaç olduğumuzun altını çizer. Sevilen Peter Pan Müzikali 29 Mart 2019 Cuma saat14:00’ da çocuk sevenleriyle bir araya gelecek.

 

Bülent Beyin Hikâyesi” Seyircisiyle Buluşacak

‘‘Bülent Beyin Hikâyesi’’, insan beyninin içerisine giriyor ve sırrı halen çözülemeyen ‘Beyin’in organlarla verdiği yönetim mücadelesini tiyatro sahnesine taşıyor. BKM Mutfak ile Bal Porsuğu Tiyatrosu'nun ortak yapımı olan Bülent Beyin Hikâyesi', organların her birinin insan haline dönüşüp dile gelmeleri halinde neler yaşanacağını komedi tarzında sahneliyor. Senaryosunu Uğraş Güneş'in yazdığı Murat Eken'in yönetmenliğini yaptığı oyunda Bülent Emrah Parlak, beyin karakterine hayat veriyor. Vücudun uzuv ve organları rolünde beyinle olan diyalogları ile oyuna dahil olan Burcu Biricik, Barış Arduç, Sarp Apak, Şahin Irmak, Ersin Korkut, Onur Buldu, Uğur Bilgin, Necip Memili, Melis Birkan, Gülhan Tekin, Haki Biçici, Erdem Baş ve Murat Eken gibi oyuncularsa dijital olarak oyundalar. Türkiye’de bir ilke imza atan oyun 3D Mapping teknolojisiyle tiyatronun iç içe geçtiği bir sahneleme tekniği kullanarak gerçekleşiyor.
İzleyenlerine farklı bir deneyim yaşatacak olan ‘‘Bülent Beyin Hikâyesi’’ 29 Mart 2019 Cuma saat 20:00’ da SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde.

 

SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde İsyan Rüzgarları Esecek

 

Kendine has tarzı ve dillerden düşmeyen ‘İsyan’ şarkısıyla gönüllerde taht kuran Halil Sezai SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde muhteşem bir müzik gecesi yaşatmaya geliyor. Dinleyenleri kendine hayran bırakan ve aynı zamanda oyunculuğuyla adından oldukça söz ettiren, son dönemin popüler isimlerinden biri Halil Sezai. İlk bestesini 15 yaşındayken yapan sanatçı ilk albümü Seni Beklerken’ i 2011′de yayınlandı. Bu albümü ile büyük başarı yakalayan sanatçının bir anda çok konuşulan isim haline gelmiştir. Yorumcu kimliği kadar oyuncu kimliği ile de adından sıkça söz ettiren sanatçı 2011 yılında vizyona giren “İncir Reçeli” filmi ile beyaz perdede yer aldı. Serinin devam filmi olan 2015 yapımı İncir “Reçeli 2”de de başrolde oynamıştır. 2014 tarihli Çilek filminin ise yapımcılığını üstlendi.

Sevilen sanatçı 7 Nisan 2019 Pazar saat 20:00’ da SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde sevenleri ile buluşacak.

Mehmet Erdem SKM Sahnesi’nde Sevenleriyle Buluşacak

2012 yılında yaptığı iddialı çıkışla beraber sayısız konsere imza atıp Türkiye müzik camiasının en sevilen isimlerinden biri olmayı başaran Mehmet Erdem Konya konseri ile sevenlerinin karşısında olacak. Besteci ve şarkıcı Mehmet Erdem 9 Nisan 2019 Salı saat 21:00’da sevilen şarkılarıyla SKM sahnesinde sevenlerine müzik dolu unutulmaz bir gece yaşatacak.

Sanatçı Sıla Konya'da Sevenleriyle Buluşacak

Türk pop müziğinin en başarılı şarkı yazarı ve yorumcularından Sıla, Konya konseri için SKM’ de hayranlarıyla buluşacak. Efsane şarkılarla sevenlerine yine unutulmaz bir gece yaşatacak olan Sıla 3 Nisan 2019 Çarşamba saat 20:30’ da SKM Anadolu Oditoryum sahnesinde hayranları ile buluşacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.