Siyer-i Nebi'ye yoğun ilgi var

Siyer-i Nebi'ye yoğun ilgi var

AGD'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması'nda hafta sonu sınava giren 400 bine yakın öğrenci ter döktü. Tüm Türkiye’de 5 bin 587 lise ve 6 bin 304 ortaokulda gerçekleştirilen sınavın sonuçlarının 31 Aralık'ta açıklanacağı öğrenildi

Anadolu Gençlik Derneği’nin 4.sünü düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’dan yaklaşık 20bin kişinin katılımıyla il merkezi ve 31 ilçede gerçekleştirildi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) organize ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sınav için yüzbinlerce öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Uzmanı Mustafa Soykök’ün ‘İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed (sas)’ kitabını okudu. Sınav Hakkâri’den Edirne’ye, Kilis’ten Sinop’a, Diyarbakır’dan İzmir’e kadar 81 il ve 800 ilçede gerçekleştirildi. Yüzbinlerce öğrencinin yanı sıra milyonu bulan veli de sınavın heyecanını yaşadı. ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganı ile herkesin ilgisini çeken sınav

“EFENDİMİZİN HAYATI HEPİMİZE BİR REHBERDİR”

Sınav yerlerini ve öğrencileri ziyaret eden AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ve ekibi sınavdan önce yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. “Efendimiz (sas)’in hayatı hepimize bir rehberdir. Gençlik nereye gidiyor? Diye bir soru soruluyor hep. Elhamdülillah AGD olarak düzenlediğimiz bu sınav ile yaklaşık 400 bin öğrencimiz, Efendimizin hayatını okudu ve bu sınava hazırlandı. Şimdi de efendimizin izinde bir gençlik yetişiyor” dedi.

Kendisine verilen görevi yerine getirmek üzere yola çıkan Konya'nın Çumra ilçesinde AGD ilçe başkanlığı görevini yürüten Seyfettin Özkan, yoldaki buzlanma sebebiyle kaza yaptı. Yaşadığı trafik kazasında aracı yan yatan Özkan, görevini aksatmamak için aracını olay yerinde bırakarak görevli olduğu sınav merkezine gitti. Örnek bir davranış sergileyen Çumra İlçe Başkanı Seyfettin Özkan'ın bu tavrı, toplum tarafından da büyük takdir kazandı.

SINAV SONUÇLARI 31 ARALIK'TA AÇIKLANACAK

Siyeri Nebi Sınav sonuçları ise 31 Aralık 2016 Cumartesi günü Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenecek Mekke’nin Fethi Programında açıklanacak. Sınavda dereceye girenlerin ödülleri de bu programda takdim edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.