Siyasi kitap okuyoruz

Siyasi kitap okuyoruz

Darbe girişimi okuyucuların kitap tercihini bile değiştirdi. Okuyucular bugünlerde siyasi kitaplar okuyor. Darbeyi ve Gülen cemaatini konu alan kitaplar en çok satanlar listesinde

Darbe girişimi ülkenin bir numaralı gündemi oldu. 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi, okuyucuların kitap tercihlerini de belirledi. Daha önce kitapseverler daha çok roman, tarih, bilim-kurgu türünü tercih ediyordu. Son dönemlerde ise okuyucular darbe ve Fetullah Gülen ve cemaatini konu edinen kitaplara yöneldi. Darbe girişiminden sonra siyasi kitap satışlarında gözle görülür bir artış oldu. Konu hakkında bilgi veren kitapçı İsmail Çalışkan, gündemdeki konuları işleyen kitaplara rağbetin arttığını kaydetti.

ŞEYTANIN 'GÜLEN' YÜZÜ ÇOK SATIYOR

Yeni çıkan kitapları okuyucuyla buluşturduklarını belirten Çalışkan, “Her çeşit kitabı satıyoruz. Her kitabın bir müşterisi muhakkak oluyor. Şu an en çok satılan kitaplar genellikle gündemle alakalı kitaplar, yani siyasi kitaplar. 15 Temmuz sürecinden sonra güncel bir kitap çıktı bu kitabın ismi ‘Şeytanın Gülen Yüzü’ yazarı ise ‘Latif Erdoğan. Yazar bu kitabında son yaşadığımız olayları detaylı bir şekilde ele almış ve bu kitap daha piyasaya çıkalı bir hafta olmasına rağmen 6. baskısını yaptı. Toplamda 30 bin adet sattı. Kitabın çok satmasının başlıca sebebi gündemi ele almasıdır. Yine gündemle alakalı birkaç kitap önümüzdeki günlerde okurla buluşacak. Bu kitaplardan bir tanesi de ismi de çok etkileyici olan ‘Tankları Durduran Ebabiller’ bu kitap Ferudun Özdemir tarafından yazıldı. Bu kitaplarında konusu itibariyle çok satacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

'CEMAATİN COPLARI'NA RAĞBET ARTTI

“15-20 yıl önce piyasaya çıkan ve o dönemde pek alıcı bulmayan kitaplar 15 Temmuz sürecinden sonra en çok satan kitapların arasına girmeye başladı. Bunlardan bir tanesi 15 yıl önce bir emniyet görevlisi olan Zübeyir Kındıra tarafından yazılan ‘Cemaatin Copları’ isimli kitapta şu an en çok satılan kitaplar içerisinde yer alıyor. Daha önceden yazılan kitaplar bir anda gün yüzüne çıktı. Yazıldığı dönemde kimsenin kulak asmadığı, görmek istemediği veya bunlar farklı cenahtan denilerek pek dikkate alınmayan bu kitaplar şu günlerde ayyuka çıkmış durumda. Daha çok güncel kitaplar satıyoruz” sözlerini kullandı.

KORSAN KİTAP ALMAK HARAMDIR

Korsan kitap almanın emek hırsızlığı olduğunu da vurgulayan Çalışkan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Her kitabın korsanı çıkmaz. Bir kitabın korsanının çıkması için en az 300 bin adet satması lazım. Korsan kitabın basılmasının bir başka sebebi de orijinal kitabın pahalı olmasıdır ama benim düşüncelerime göre okurla korsan kitap okuyacağına hiç okumasın daha iyi. Hiçbir yazar, hiçbir yayıncı kitabının korsan basılıp satılmasına asla rıza göstermez. Sonuç olarak kitapta büyük bir emek var ve kitap yazmak kolay bir iş değil. Korsan kitap okumak hırsızlıktır ve haramdır. Önemli olan buradaki ince çizgiyi görebilmektir. Birçok kütüphane var. Okuyucular istediği kitabı kütüphanelerde bulabilir. Lütfen kul hakkı yemeyelim.”  

SALİH ACIBADEM  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.